Zborurile spre si dinspre Spania, suspendate inca 14 zile

Ministrul de Interne Marcel Vela a spus, luni, ca prin Ordonanta Militara nr. 10 se prelungeste cu inca 14 zile suspendarea zborurilor spre si dinspre Spania. Si alte zboruri sunt suspendate, majoritatea pana in 14 mai 2020.

„O alta masura luata, foarte importanta, tine de suspendarea unor zboruri catre tari unde au fost deja suspendate cursele aeriene pentru 14 zile, perioade care au expirat sau vor expira imediat la inceputul lunii mai. In aceasta situatie, am decis, prin Ordonanta Militara ca va trebui prelungita masura suspendarii zborurilor catre Spania si din Spania pentru toate aeroporturile din Romania pentru o perioada de 14 zile, incepand cu data de 28 aprilie, de maine (marti – n.r.), pentru ca expira aceasta perioada”, a spus ministrul de Interne, marcel Vela, luni seara.

Totodata, a fost prelungita si masura suspendarii zborurilor spre Austria, Belgia, Elvetia, SUA, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Olanda, Turcia si Iran si din aceste tari catre Romania pentru toate aeroporturile din tara noastra, pentru o perioada de 13 zile, incepand cu data de 2 mai, pana in data de 14 mai, inclusiv.

„Am mai prelungit suspendarea zborurilor spre Italia si din aceasta tara catre Romania pentru o perioada de 12 zile incepand cu data de 3 mai, asadar, prelungirea este continuarea suspendarii initiale, suspendare care acum va fi valabila pana in 14 mai 2020 inclusiv”, a mai spus ministrul.Tot la capitolul prelungirea suspendarii zborurilor intra si cele din Franta si Germania, catre Romania si din Romania pentru o perioada de 10 zile, incepand cu data de 5 mai pana in data de 14 mai inclusiv.

„Ramane valabila permisivitatea, daca pot sa spun asa, pentru zborurile care efectueaza transporturi de marfa, efectuate si cu aeronave de stat, transport de corespondenta, transport umanitar sau care asigura servicii medicale de urgenta, servicii tehnice precum si aterizari tehnice necomerciale”, a mai spus Marcel Vela.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.