Focarul de la Spitalul Pascani se extinde: doua cadre medicale si un pacient confirmati cu COVID-19

Inca o asistenta si o infirmiera de la Sectia de Ingrijiri Paleative de la Spitalul Pascani au fost infectate cu noul coronavirus, bilantul total in spital ridicandus-se la noua infectari ale cadrelor medicale. DSP Iasi a transmis, luni, ca rudele infirmierei diagnosticate au fost si ele infectate.

Ancheta epidemiologica inceputa de Directia de Sanatate Publica la Spitalul Municipal Pascani continua. In urma testarii cadrelor medicale de la Sectia de Ingrijri Paleative, alte doua cazuri au fost confirmate.

„Rezultatele de laborator au evidentiat faptul ca doua cadre medicale, o asistenta medicala si o infirmiera, au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Prin urmare, in total, sunt confirmate pozitiv 9 cadre medicale: un medic, 3 asistente medicale si 5 infirmiere”, a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant al DSP Iasi.

In cadrul anchetei desfasurate de DSP Iasi au fost testate 52 de cadre medicale si 48 de pacienti din Sectia de Ingrijri Paleative a Spitalului Municipal Pascani.

Publicitate

„Pe langa cei 10 bolnavi confirmati cu COVID-19, transferati saptamana trecuta la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi, la sfarsitul saptamanii trecute a mai fost confirmat un caz pozitiv in randul pacientilor din aceasta sectie. Testarea a fost facuta in urma aparitiei unor simptome usoare la 2 pacienti, iar recoltarea a evidentiat un singur rezultat pozitiv.”, a mai anuntat DSP Iasi.

Citeste si articolul :   Scandal mare in Bucuresti. Un batran a fost agresat de jandarmi pentru ca nu purta masca. Ce a facut, de fapt, pensionarul.

Pe langa cadrele medicale si pacientii infectati, trei rude ale unei infirmiere de la Sectia de Ingrijiri Paleative au fost si ele confirmate pozitiv in urma testarii pentru noul coronavirus.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.