Un fermier a fost oprit de doua echipaje. Primul a constatat ca e in legalitate, al doilea l-a amendat cu 5000 de lei pentru ca nu avea trecuta pe adeverinta ora de intoacere de la camp

“Si la ce ora va intoaceti?” “Intre 20.00 si 22.00. La camp nu e ora fixa.” Este dialogul intre politist si fermier inainte ca acesta din urma sa fie amendat, in prima faza cu 2.000. Apoi, agentul s-a razgandit si i-a dat 5000 de lei amenda.

Pe data de 7 aprilie, Gelu Barna, fermier din Sacalaz, judetul Timis, se indrepta spre spre camp ca sa insamanteze culturile de primavara.

Pe drum a fost oprit de un echipaj de un echipaj de politie.

“Mi-a cerut declaratia pe propria raspundere si buletinul si oamenii legii au constatat ca totul a fost in regula si ca declaratia este corecta. Mi-au dat liber”, a declarat fermierul, potrivit antena3.ro.

Publicitate

Numai ca omul nu a mers niciun kilometru si a fost oprit de un alt echipaj de politie. Numai ca de data aceasta lucrurile au stat diferit.

”Omul legii m-a intrebat unde merg. I-am spus ca la camp, la semanat. M-a intrebat cand ma intorc, i-am spus ca in jur de orele 20-22. Niciodata nu am o ora fixa cand ma intorc de pe camp”.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, anunt de ultima ora despre slujba de Inviere. Cum vor sarbatori romanii

”Dar nu ai trecut ora pe declaratie! Trebuie sa iti dau amenda 2.000 de lei!”, i-ar fi spus politistul fermierului.

adeverinta

”I-am spus ca nu trebuie trecuta ora, mi-a spus sa trag pe dreapta si m-a informat ca am amenda 5.000 de lei. I-am repetat in continuare ca nu trebuie trecuta ora pe declaratie pentru ca niciodata nu am o ora fix cand ma intorc de pe camp”, a spus fermierul.

Ametit de suma mare cu care a fost amendat, omul a cautat intelegere la politist, rugandu-l sa il lase sa completeze ora pe adeverinta si sa ii anuleze amenda, ca apoi sa plece linistit la camp sa munceasca.

Pentru ca nu a gasit intelegere, barbatul a luat legatura cu un avocat si a spus ca il va actiona pe politist in judecata. “Ne vedem la Tribunal!”, a scris Gelu Barna pe facebook.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.