Raed Arafat a rabufnit: Masurile luate nu sunt respectate. Necesitatea prelungirii starii de urgenta e evidenta

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat ca faptul ca se inregistreaza 500 de noi cazuri de imbolnavire este un semn de ingrijorare si ca este clar ca masurile luate nu sunt respectate.

”La acest moment, faptul ca avem 500 de cazuri e un semn. Avem o crestere de transmitere comunitara. Masurile care au fost luate, daca la inceput au fost respectate, e clar ca acum nu mai sunt respectate. Inca n-am trecut hopul. Trebuie sa fim foarte atenti. inca nu putem sa ne relaxam, ca totul e perfect. Trebuie sa fim foarte atenti cum aplicam regulile. OMS vorbeste despre atentie marita, daca se scad brusc masurile de autoizolare exista riscul revenirii epidemiei”, a spus Raed Arafat.

Acesta a precizat ca analizele au aratat ca un varf al epidemiei de coronavirus se va inregistra in Romania dupa Paste.

„Analizele arata un varf in luna aprilie, dupa Pasti. Asta depinde de modul in care ne comportam. Schimbarile in bine sau in rau pot sa modifice aceste analize. Daca incepem sa scadem aceasta atentie atunci se va schimba si calculul matematic”, a declarat secretarul de stat.

Publicitate

Acesta a mai precizat ca necesitatea prelungirii starii de urgenta este „evidenta”, dar ca spera sa fie „ultima luna” de stare de urgenta.

„Grupul va analiza ce masuri vor fi prelungite sau nu, este nevoie de ordonante. Necesitatea prelungirii starii de urgenta e evidenta prin faptul ca trrebuie sa continuam anumite masuri. Fiecare masura va fi analizata. E nevoie de ordonanta ca sa continui ce ai inceput. E prea devreme sa te relaxezi si sa spui ca nu mai e nevoie de ordonanta. Prelungirea e foarte bine justificata.

Prin faptul ca tu renunti la starea de urgenta inseamna ca ai transmis un mesaj de relaxare. Eu sper sa fie ultima luna de stare de urgenta. Dar nimeni nu poate garanta acest lucru. Depinde cum vor evolua lucrurile. Depinde de cum va fi impactul virusului in urmatoarea perioada”, a mai declarat Raed Arafat, la „Marius Tuca Show”, potrivit antena3.ro

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.