Arafat, despre sezonieri: Nimeni nu a crezut ca vor fi 2.000 intr-o sigura zi

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, sambata, la „Marius Tuca Show”, referitor la situatia creata de plecarea muncitorilor sezonieri din tara, ca solicitarea a fost facuta pe cale diplomatica, dar ca nimeni nu a crezut ca vor fi chemati 2.000 de romani intr-o singura zi.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus, la emisiunea „Marius Tuca Show”, ca plecarea muncitorilor sezonieri romani in occidnet trebuia sa fie mai bine organizata.

„Acest lucru trebuia sa se faca sub o organizare foarte riguroasa. Nimeni nu se astepta la asta. Nu zice nimeni ca au plecat brusc, asta se discuta la nivel diplomatic, solicitarea de a da drumul la lucratori a venit pe cale diplomatica. Nimeni nu a crezut ca vor chema 2000 de lucratori intr-o singura zi”, a spus Arafat.

Acesta a spus ca oamenii nu fost testati pentru COVID-19 in Romania.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

„Nu. Daca erau in carantina poate ca au fost testati. Dar testul nu inseamna pe durata lunga ca persoana nu devine pozitiva. Vom ajunge sa invatam sa convietuim cu acest virus. Nu vei putea sa fii total izolat. Nu e momentul sa relaxam masurile”, a mai spus Raed Arafat.

Citeste si articolul :   Peste 300 de jandarmi, politisti si pompieri asigura ordinea la pelerinajul de la Nicula

Secretarul de stat a precizat ca la intoarcerea in tara, muncitorii vor intra in carantina.

„Eu cred ca va dura treaba asta si daca vor veni in Romania vor fi bagati in carantina. Din ce stim, cel putin, nu vor reveni in 2-3 zile. La intoarcere vor fi aplicate regulile de carantina, dar din ce stim nu vor reveni in 2-3 zile. S-a permis deocamdata plecarea, nu si intoarcerea”, a mai spus Raed Arafat.

Aproape 2.000 de persoane din judete din Transilvania si Moldova au fost inghesuite, joi, in parcarea din fata Aeroportului International „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la munca in agricultura. Prefectul de Cluj a anuntat ca firma de recutare care a adus muncitorii la aeroport va fi anchetata.

In acest caz, Politia a anuntat ca a deschis un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.