Tragedie in Postul Pastelui: Sotia preotului din Maureni, asistenta medicala, s-a stins in cortul de triaj. Avea fractura deschisa, dar nu a fost operata de urgenta

Tragedie in Postul Pastelui pentru familia preotului din Maureni! Sotia acestuia a murit in urma unei cazaturi de pe scara.

Nenorocirea s-a produs miercuri, 8 aprilie, in timp ce sotia preotului, care este si asistenta medicala in comuna, facea curatenie in casa. A luat o scara si s-a urcat pe ea, cu intentia de a da jos perdeaua de la fereastra. Intr-un moment de neatentie, femeia a cazut si s-a ales cu o fractura deschisa la picior. Strigatele ei de ajutor nu au fost auzite si s-a vazut nevoita sa se tarasca pana in curte, sangerand.

A fost chemata o ambulanta, care a transportat-o de urgenta la Spitalul Judetean din Resita. Cateva ore mai tarziu, femeia, in varsta de 48 de ani, s-a stins din viata. Primarul comunei Maureni, Brian Filimon, ne-a relatat ce s-a intamplat la Resita.

„Doamna preoteasa a ajuns constienta la spital, doar ca a pierdut mult sange. A fost bagata in cortul de triaj din curtea spitalului, iar din acel moment nu stiu nici eu, si nici familia ce s-a intamplat acolo. Ne asteptam sa-i opreasca sangerarea ori sa fie operata, din pacate, dupa doua ore a fost declarat decesul. Am inteles ca s-ar fi incercat resuscitarea, dar nu s-a mai putut face nimic”, a Brian Filimon, pentru expressdebanat.ro.

Preotul Aurel Radics ii acuza pe medicii Spitalului din Resita nu numai ca i-au lasat sotia sa moara, dar si ca au incercat sa musamalizeze totul, trecand-o pe femeie pe lista persoanelor decedate din cauza coronavirus.

„Sotia mea a fost lasata sa moara, ca nu am vazut pe nimeni sa ii faca ceva, sa ii faca o transfuzie de sange. Ea avea o hemoragie puternica. Eu am vorbit cu o avocata si am spus ca nu cred ca a avut coronavirus, am cerut teste separate la alte centre sa vedem daca a avut sau nu coronavirus. Nu cred ca a avut coronavirus, ei vor sa ascunda faptul ca nu i s-a acordat asistenta”, a declarat parintele la Romania TV.

Articolul continuă după reclame

Spitalul Judetean de Urgenta Resita a emis un comunicat de presa in care prezinta faptele petrecute seara trecuta in unitatea medicala:

„In cursul serii de miercuri, 8 aprilie, la ora 19.20, a fost adusa cu ambulanta, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Resita, o pacienta in varsta de 48 de ani, din comuna Maureni, care prezenta fractura deschisa la glezna dreapta, in urma unui traumatism prin cadere de la o inaltime de circa doi metri.

Citeste si articolul :   Doliu in tara noastra. S-a stins profesorul genial al Romaniei

Din afirmatiile pacientei, aceasta a avut contact cu un suspect COVID-19, neconfirmat pana in acest moment.

Initial, pacienta a fost cazata intr-unul din eurocontainerele din curtea spitalului, unde i s-au evaluat functiile vitale. La acel moment, femeia era constienta, cooperanta, dar prezenta valori tensionale scazute.

Pacientei i s-a administrat, de urgenta, tratament de reechilibrare volemica si analgezice, fiind imediat mutata in salonul izolator din cadrul UPU, dotat cu sursa de oxigen si monitor de functii vitale.

De asemenea, i s-a efectuat, de urgenta, consult ortopedic, in urma caruia s-a decis intrarea in sala de operatie pentru interventia chirurgicala.

Imediat dupa consultul ortopedic, pacienta a prezentat stop cardio-respirator, demarandu-se manevrele de resuscitare, insa, din pacate, fara rezultat favorabil, decesul declarandu-se la ora 20.50”, scrie ziuadevest.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.