Tragedie in Postul Pastelui: Sotia preotului din Maureni, asistenta medicala, s-a stins in cortul de triaj. Avea fractura deschisa, dar nu a fost operata de urgenta

Tragedie in Postul Pastelui pentru familia preotului din Maureni! Sotia acestuia a murit in urma unei cazaturi de pe scara.

Nenorocirea s-a produs miercuri, 8 aprilie, in timp ce sotia preotului, care este si asistenta medicala in comuna, facea curatenie in casa. A luat o scara si s-a urcat pe ea, cu intentia de a da jos perdeaua de la fereastra. Intr-un moment de neatentie, femeia a cazut si s-a ales cu o fractura deschisa la picior. Strigatele ei de ajutor nu au fost auzite si s-a vazut nevoita sa se tarasca pana in curte, sangerand.

A fost chemata o ambulanta, care a transportat-o de urgenta la Spitalul Judetean din Resita. Cateva ore mai tarziu, femeia, in varsta de 48 de ani, s-a stins din viata. Primarul comunei Maureni, Brian Filimon, ne-a relatat ce s-a intamplat la Resita.

„Doamna preoteasa a ajuns constienta la spital, doar ca a pierdut mult sange. A fost bagata in cortul de triaj din curtea spitalului, iar din acel moment nu stiu nici eu, si nici familia ce s-a intamplat acolo. Ne asteptam sa-i opreasca sangerarea ori sa fie operata, din pacate, dupa doua ore a fost declarat decesul. Am inteles ca s-ar fi incercat resuscitarea, dar nu s-a mai putut face nimic”, a Brian Filimon, pentru expressdebanat.ro.

Preotul Aurel Radics ii acuza pe medicii Spitalului din Resita nu numai ca i-au lasat sotia sa moara, dar si ca au incercat sa musamalizeze totul, trecand-o pe femeie pe lista persoanelor decedate din cauza coronavirus.

Citeste si articolul :   Unde se face vaccinul anti-COVID-19, cine sunt primii imunizati

„Sotia mea a fost lasata sa moara, ca nu am vazut pe nimeni sa ii faca ceva, sa ii faca o transfuzie de sange. Ea avea o hemoragie puternica. Eu am vorbit cu o avocata si am spus ca nu cred ca a avut coronavirus, am cerut teste separate la alte centre sa vedem daca a avut sau nu coronavirus. Nu cred ca a avut coronavirus, ei vor sa ascunda faptul ca nu i s-a acordat asistenta”, a declarat parintele la Romania TV.

Spitalul Judetean de Urgenta Resita a emis un comunicat de presa in care prezinta faptele petrecute seara trecuta in unitatea medicala:

„In cursul serii de miercuri, 8 aprilie, la ora 19.20, a fost adusa cu ambulanta, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Resita, o pacienta in varsta de 48 de ani, din comuna Maureni, care prezenta fractura deschisa la glezna dreapta, in urma unui traumatism prin cadere de la o inaltime de circa doi metri.

Din afirmatiile pacientei, aceasta a avut contact cu un suspect COVID-19, neconfirmat pana in acest moment.

Citeste si articolul :   Americanii cer in strada redeschiderea economiei

Initial, pacienta a fost cazata intr-unul din eurocontainerele din curtea spitalului, unde i s-au evaluat functiile vitale. La acel moment, femeia era constienta, cooperanta, dar prezenta valori tensionale scazute.

Pacientei i s-a administrat, de urgenta, tratament de reechilibrare volemica si analgezice, fiind imediat mutata in salonul izolator din cadrul UPU, dotat cu sursa de oxigen si monitor de functii vitale.

De asemenea, i s-a efectuat, de urgenta, consult ortopedic, in urma caruia s-a decis intrarea in sala de operatie pentru interventia chirurgicala.

Imediat dupa consultul ortopedic, pacienta a prezentat stop cardio-respirator, demarandu-se manevrele de resuscitare, insa, din pacate, fara rezultat favorabil, decesul declarandu-se la ora 20.50”, scrie ziuadevest.ro

Autor