Raed Arafat a gasit o solutie! De unde poate veni salvarea in plina pandemie.

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a precizat ca in ultimele 24 de ore au fost distribuite 100.000 de masti FFP2 si FFP3 si incepand de sambata vor fi distribuite alte 200.000 de masti catre unitatile sanitare si catre sectorul medical de urgenta.

“In ultimele 24 de ore, colegii pompieri au distribuit 100.000 de masti FFP2, FFP3 care au fost achizitionate prin ONAC si semnate de IGSU. Repartitia s-a facut in comun cu Ministerul Sanatatii, iar cantitatea a fost distribuita in tara la nivelul si serviciilor de urgenta si la nivelul spitalelor care ingrijesc astfel de pacienti, pentru a veni in sprijinul colegilor de acolo.

Astazi, din alta sursa care este UNIFARM, incepem repartitia a 200.000 de masti FFP2 care urmeaza sa fie distribuite in unitatile sanitare si inclusiv in sectorul medical de urgenta – asta inseamna si pompierii care lucreaza in prima linie cu pacientii si care transporta pacientii respectivi – urmand ca repartitia si distribuirea efectiva sa fie facuta de colegii pompieri in urmatoarele 24 de ore catre unitatile sanitare. In total vor fi distribuite in 48 de ore aproape 300.000 de masti”, a declarat Arafat la sediul MAI., potrivit digi24.ro.

Citeste si articolul :   Cea mai tanara victima a Coronavirusului din Romania, un barbat in varsta de 26 de ani din Mures

Potrivit acestuia, in aceasta saptamna, cu sprijinul MApN, o aeronava militara apartinand bazei NATO din Ungaria va aduce in tara 100.000 de combinezoane pentru protectie. Transportul are loc si cu colaborarea omologilor din SUA, a adaugat Arafat.

Publicitate

Oficialul MAI a mai precizat ca exista si alte materiale de protectie care “sunt pe drum” fie prin UNIFARM, fie prin ONAC si IGSU, acestea urmand sa fie distribuite in perioada urmatoare.

“Noi avem contractate 200 de ventilatoare deja de catre ONAC si IGSU pentru spitalele din Romania, dar data de sosire a lor la acest moment nu este certa, din cauza unor modificari care au avut loc dupa ce a fost semnat contractul. Am luat unele masuri pentru a creste numarul ventilatoarelor imediat, si asta este prin identificarea a aproximativ 120-130 de ventilatoare in dotarea serviciilor de ambulanta.

Acestea pot fi de folos in unitatile de terapie intensiva, mai ales prin identificarea a aproximativ 190 de ventilatoare de terapie intensiva de catre colegii nostri de la Grupul de Coordonare Zonala de Anestezie si Terapie Intensiva si pe care deja am inceput sa le aducem la Bucuresti. (…) Urmeaza sa se faca o reparatie generala si sa le redam unitatilor de terapie intensiva. Daca reusim, din cele 190, macar 100 sa le dam, inseamna ca am crescut cu inca 100 numarul ventilatoarelor si a paturilor de terapie intensiva, pana reusim sa importam ventilatoarele pe care le contractam”, a aratat secretarul de stat.

Citeste si articolul :   Sotul unei asistente care va lucra 14 zile in spital: „Am avut sentimentul ca-mi duc sotia la mobilizare, la razboi. Cu geamantan, cu apa, cu sacosa... cand a intrat pe poarta spitalului am simtit ca se rupe ceva intre noi....

El a mentionat ca ONAC duce in continuare negocieri cu firmele care pot sa furnizeze echipamente de protectie sau ventilatoare.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.