Cosmin, un roman din Spania a donat 500 de paturi pentru spitale, armata a venit cu 11 camioane sa le ia

Cosmin Dumitru Rohnean, un roman stabilit in localitatea Onda din Spania, a donat 500 de paturi spitalelor pline de pacienti. Armata a venit cu 11 camioane militare pentru a le ridica de la depozit.

Romanul nu este pentru prima oara cand face astfel de donatii. Initial, Cosmin a cumparat 15 paturi pentru Spitalul La Plana, iar alte 15 au fost donate Spitalului General din Castelló.

Ultima donatie, de 450 de paturi, a facut facuta miercurea trecuta, pe 1 aprilie. Militarii spanioli au venit cu 11 camioane pentru a le putea transporta catre unitatile medicale din proximitate.

“Daca este necesar, suntem aici sa ajutam”, le-a marturisit Cosmin reporterilor El Periodico Mediterraneo, inca obosit de la incarcarea sutelor de paturi in camioane.

Publicitate

Publicitate

Convoiul militar nu a trecut neobservat de localnici, insa putini au stiu ca este vorba despre un transport de paturi.

“Au fost cateva paturi specifice spitalelor insa altele nu, pentru casa, dar autoritatile au zis ca au nevoie de ele cu atat mai mult cu cat vot instala spitale de campanie, asa ca nu am ezitat niciun moment”, a mai spus Cosmin.

Citeste si articolul :   Medic roman: "Noi, cei cativa, putini, cautam sa pastram cat de cat faclia. Pentru ca altfel e intuneric bezna"

Spania este a doua cea mai afectata tara europeana de pandemia de coronavirus. Pana in acest moment au fost raportate 131.646 de imbolnaviri si 12.641 de decese, scrie observator.tv.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.