Noi masuri in Suceava: Restrictii de circulatie si obligatia purtarii mastilor de protectie

Autoritatile din Suceava au adoptat o serie de masuri care vor fi obligatorii de luni. Astfel, cei din localitatile aflate in carantina vor fi obligati sa aiba acoperite nasul si gura, iar circulatia auto si pietonala va fi restrictionata in zona Spitalului Judetean. Masuri au fost luate si pentru i

Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Suceava a stabilit, duminica, o serie de masuri pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus.

Astfel, incepand de luni, locuitorii din municipiul Suceava si din cele opt comune aflate in carantina vor avea obligatia de a purta masti de protectie sau orice alte mijloace vestimentare (esarfe, fulare etc.) care pot acoperi gura si nasul. Cei care nu vor avea aceste mijloacele de protectie minimale nu vor fi primiti in institutiile si spatiile publice, dar nici in mijloacele de transport in comun.

Totodata, de luni se va restrictiona temporar circulatia autovehiculelor in zona Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, pe strada Teilor, pe segmentul de drum cuprins intre intersectia strazii Calea Obcinelor cu bulevardul 1 Mai si intersectia strazii Universitatii cu bulevardul 1 Mai si pe segmentul de drum cuprins intre intersectia strazii Scurta cu bulevardul 1 Mai si intersectia strazii Scurta cu Aleea Saturn. Exceptie vor face riveranii, masinile institutiilor publice si ale agentilor economici.

De asemenea, si accesul pietonilor in zona Spitalului Judetean va fi restrictionat, de luni, pe aceste sectoare de drum, cu exceptia angajatilor institutiilor publice, agentilor economici, riveranilor, persoanelor care se prezinta cu urgente medicale la spital si apartinatorii acestora exclusiv in intervalul orar 11.00 – 13.00.

Citeste si articolul :   Se cere amanarea deschiderii scolilor

Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta a mai stabilit o serie de masuri pentru institutiile publice si spatiile comerciale.

Astfel, institutiile publice vor trebui sa asigure presuri imbibate cu solutie de dezinfectare la intrarea pe caile principale de acces in cladire, flacoane cu solutii de dezinfectare si prosoape de hartie. Mai mult, acestea vor trebui sa detina cantitati necesare de sapun antiseptic si dezinfectant, materialele de protectie, masti, respectiv manusi, in cantitati suficiente pentru a asigura nevoile angajatilor, respectiv a persoanelor care intra in institutie.

In cazul administratorilor spatiilor comerciale si ai altor locatii, in care exista flux de persoane, acestia sunt obligati sa monteze presuri imbibate cu substante dezinfectante la intrarea in aceste spatii.

(sursa: Mediafax)

Autor