Vesti noi din Italia. Guvernul ia in calcul repornirea economiei, treptat, dupa Pastele catolic

Italia vrea sa reporneasca, treptat, activitatile economice, dupa Pastele catolic. Primele deschise vor fi afacerile mici, cu un singur angajat, precum tamplariile sau cizmariile. Activitatea economica va fi reluata daca se mentine curba descendenta a numarului de infectari.

Italia incepe sa-si revina, treptat, din socul in care a aruncat-o pandemia de coronavirus. Sunt inca multi oameni care mor rapusi de COVID-19, dar la fel de importanta precum combaterea bolii este si repornirea economiei. Iar guvernul italian lucreaza si pe acest plan. Vrea sa redeschida incet activitatile comerciale, iar asta urmeaza sa se intample in aproximativ o saptamana, dupa Pastele catolic, anunta Mediafax

„Cu siguranta, va trebui sa programam iesirea treptata (n.red: din criza) si reluarea activitatii, luand in calcul faptul ca virusul va circula printre noi. Deci, reluarea activitatii va trebui sa fie coordonata si protejata”, a spus Pierpaolo Sileri, ministrul adjunct al Sanatatii, potrivit Rai.it.

Nu toata economia va porni deodata. Se pastreaza munca de acasa, acolo unde e posibil. Vor putea ridica obloanele frizeriile si afacerile cu un singur angajat, precum cizmariile, tapiteriile sau tamplariile.

Decizia Guvernului de la Roma vine dupa mai multe zile in care numarul cazurilor a scazut semnificativ. Au fost putin peste 4.000 de noi imbolnaviri zilnic, fata de 5 – 6.000 cu o saptamana inainte.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.