Rasturnare de situatie in cazul decesului lui George Floyd. Ce au gasit medicii legisti in sangele barbatului

Decesul lui George Floyd a fost calificat drept omucidere din cauza “presiunii exercitate in zona gatului”.

Autopsia paralela, ceruta de familia decedatului, a aratat faptul ca George Floyd a decedat din cauza asfixierii, el neavand alte afectiuni.

Potrivit unor experti legali, faptul ca exista doua rezultate diferite ale unor autopsii, una in care se dezvaluie ca barbatul de 46 de ani nu avea alte afectiuni, iar alta, cea oficiala, care sustine ca el suferea de “arteroscleroza si hipertensiune arteriala, dar si ca utilizase amfetamine”, nu vor face decat sa bulverseze juratii in cazul unui proces.

“Va fi parte din strategia de aparare a politistului, sustinand ca nici macar nu poate fi stabilita cu certitudinea cauza mortii lui George Floyd”, a spus avocatul Gerald Lefcourt, potrivit Reuters.

Rezultatul autopsiei oficiale

Medicul legist oficial care raspunde de autopsia lui Floyd a declarat ca in sangele barbatului s-a descoperit fentanil, un puternic opiaceu.

In raport, medicul legist, mentioneaza “alti parametri importanti: arteroscleroza si hipertensiune arteriala; intoxicare cu fentanil; utilizare recenta de amfetamine”.

Citeste si articolul :   Simptomele Covid 19 se modifica. Un medic sustine ca boala ar putea fi cronica

Pana in acel moment, medicul legist oficial spunea ca nu detine “probe fizice care sa sustina diagnosticul de asfixiere traumatica sau de strangulare”.

“Efectul combinat al arestarii si al imobilizarii lui Floyd de catre politie, antecedentele sale medicale si prezenta potentiala a unor substante psihoactive in corpul sau au contribuit probabil la moartea lui”, a scris el intr-un raport preliminar.

Autor