Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. S-a stins parintele Istrate Iovu, una din cele mai iubite fete bisericesti. Dumnezeu sa il odihneasca

Este doliu in Biserica Ortodoxa Romana. S-a stins parintele Istrate Iovu, una din cele mai iubite fete bisericesti din tara noastra, la doar 47 de ani.

Vestea a sosit luni, 6 aprilie, dimineata, iar credinciosii, dar si cei apropiati de cunoscutul preot se roaga acum pentru odihna lui vesnica.

Publicitate

Parintele din Bistrita avea probleme cardiace, iar sfarsitul l-a gasit pe patul de spital, la o clinica de specialitate din Targu Mures.

A avut gradul bisericesc de Iconom Stavrofor

Publicitate

L-a slujit pe Bunul Dumnezeu vreme de 20 de ani, insa din cauza problemelor cu inima, a fost nevoit sa se retraga, la doar 43 de ani, cand s-a pensionat de boala, scrie bistriteanul.ro.

Istrate Iovu fusese preot timp de doua decenii in localitatea Chetiu, iar credinciosii faceau pelerinaje la fiecare sarbatoare, caci erau fascinati de felul in care savarsea slujbele religioase, pildele sale fiind extrem de apreciate nu doar de bistriteni.

Citeste si articolul :   Gigi Becali, atac la un milionar roman, din cauza coronavirusului: "Baga mana in buzunar si da 100.000, 200.000, 300.000 de euro, nu...

In ultimii ani din viata a mai oficiat cate o slujba la Sigmir si in Biserica de pe Valea Ghinzii. Anul acesta, in luna februarie, parintele implinise 47 de ani, insa aniversarea a petrecut-o printre medici, caci problemele sale cardiace s-au acutizat de cateva luni.

Parintele Iovu a absolvit Facultatea de Teologica Ortodoxa din cadrul Universitatii Bucuresti si, conform diplomei obtinute, putea sa profeseze si ca pedagog, finalizand sectia de Teologie Pastorala, in anul 1997.

Si-a incheiat masteratul in 2011 la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca, sectia Pastorate si Duhovnicii. In urma cu 16 ani, datorita implicarii pe care o avea pentru Biserica Ortodoxa, a primit gradul bisericesc de Iconom Stavrofor.

Oamenii care l-au cunoscut l-au descris drept un preot cu har duhovnicesc, unul dintre acei parinti care asculta ore in sir problemele oamenilor si abia spre final oferea canonul. Avea rabdare cu toti credinciosii si era dispus sa ajute cat mai multa lume aflata in suferinta, chiar daca el avea suferintele sale. Dumnezeu sa-l aiba in paza Sa, scrie Fanatik.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.