Ce bani primeste fiica doctoritei de 48 de ani din Fetesti, rapusa de coronavirus

Sefa Unitatii de Primiri Urgente (UPU) Fetesti, dr. Mioara Neagu, a decedat la doar 48 de ani, la Spitalul Colentina din Bucuresti, dupa ce s-a infectat cu covid-19.

Fiica sa, studenta la facultatea de Medicina si Farmacie se lupta de atunci pentru a obtine pensia de urmas. Casa de Pensii i-a stabilit un venit de 1.622 de lei, considerand ca Mioara Neagu a decedat de o boala obisnuita.

”Dupa cum bine stiti, mama mea a decedat in urma infectarii cu virusul Sars Cov-2.

In urma acestui eveniment tragic, trebuie sa beneficiez de o pensie de urmas. Ceea ce nu pot sa concep este faptul ca in decizia primita astazi, cauza decesului este “o boala obisnuita” in opinia celor ce au emis-o. Mi se pare o umilinta, si in acelasi timp si o jignire adusa la adresa mea si a celor ce au iubit-o. Iubita mea mama a luptat pana in ultimul moment cu virusul ucigas. Refuz sa accept o asemenea greseala.

Citeste si articolul :   Toți colegii își băteau joc de ea pentru că era bolnavă, așa că nu s-a mai dus la bal, a plâns toată noaptea! Peste câteva zile în fața casei au venit zeci de motocicliști nervoși! Ce se întâmplase e unic. A căzut în genunchi și…

Ceea ce mai vreau sa subliniez este faptul ca ar fi trebuit sa beneficiez de un drept, care in momentul de fata nu imi este recunoscut. Conform Legii nr. 56 din 15 mai 2020 pentru recunoasterea meritelor personalului medical participant la actiuni medicale impotriva COVID-19, Art. 2, alin(1),lit. d) si Art. 4, trebuie sa beneficiez de o pensie de urmas COVID in semn de recunostinta pentru munca depusa de iubita mea mama in spitale. Pensie egala cu 75% din salariul ei de baza, pensie pe care trebuia sa o primesc pentru terminarea studiilor mele. Am incercat sa discut si sa fac acest lucru posibil, insa nepasarea in Romania este caracteristica. Nu mai spun de cuantumul stabilit de Casa de Pensii avand in vedere prima pensie de urmas, cea fireasca, pe care trebuie sa o primesc.

Mama mea a fost cadru medical, a lucrat timp de ani de zile in spitale si s-a dedicat intru totul in ceea ce a facut. A vindecat si a salvat multe vieti. In urma acestor fapte realizate eu primesc doar 1622 de lei(unicul ei copil).

Citeste si articolul :   Avea 44 de ani, doi copii si era sanatos tun. In cateva zile s-a stins: "A primit o punga de plasma de la pacient vindecat de COVID-19…era mult prea tarziu."

Stiu ca publicarea acestui mesaj nu imi va rezolva problemele si nu imi va raspunde intrebarilor pe care mi le pun zilnic, insa am vrut sa va arat inca odata in ce tara traim. O tara in care nu se respecta legea! Bani pentru pensiile private au existat intodeauna, insa pentru o studenta ramasa fara mama, ce doreste sa isi continue studiile, se pare ca nu. Meritele mamei mele cum sunt recunoscute de fapt? Caci nu vad. Rusine!!” scrie fiica doctoritei, pe pagina sa de Facebook.