„Minune” in Caras-Severin: judetul a raportat 13 cazuri de COVID-19, din care s-au vindecat 23

Potrivit datelor facute publice de Grupul de Comunicare Strategica, joi, 2 aprilie, la ora 13.00, judetul Caras-Severin a inregistrat 13 cazuri de pacienti depistati pozitiv cu noul coronavirus.

Acest numar e contrazis insa de alta statistica a GCS, care arata ca in Caras-Severin au fost raportate 23 de vindecari de COVID-19.

Cu alte cuvinte, in acest judet, numarul vindecarilor e aproape dublu fata de numarul oficial al infectarilor. Nepotrivirile intre datele anuntate de autoritatile din Caras-Severin au fost remarcate de publicatia locala Resita.ro, care a solicitat o explicatie de la GCS.

Iata raspunsul primit de la GCS de Resita.ro, pe 31 martie: „In legatura cu pacientii externati din Caras-Severin, este vorba de toti pacientii, inclusiv cei cu suspiciune, care au fost externati de mai bine de o luna incoace. Printre ei sunt si vindecati (fosti pozitivi), dar si cei cu simptome si suspiciune, ulterior insa neconfirmati”. In comunicarea GCS din ziua urmatoare insa, in ceea ce priveste numarul vindecatilor, este mentionat negru pe alb ca este vorba despre „persoanele confirmate pozitiv”, nu despre simple suspiciuni de infectare., precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.