Arhiepiscopul Teodosie, despre slujba de Inviere: “Lumina si paste trebuie sa le dam tuturor”

Anul acesta credinciosii nu vor mai putea sa ia in noaptea de Inviere lumina sfanta. Toate Bisericile vor fi inchise de Paste, iar romanii sunt sfatuiti sa stea in case si sa se roage. Arhiepiscopul Teodosie a spus la Romania TV cum va fi slujba de Inviere de anul acesta.

“Nadajduim ca macar de Paste sa le dam lumina oamenilor, sa nu fie pagubiti de cea mai mare sarbatoare. Il rugam pe Dumnezeu sa se milostiveasca, dar nu depasim reglementarile puse. Nu instig pe nimeni sa nu respecte regula. Noi ne protejam. Avem o actiune prin care ii testam pe toti cei care vin in biserica cu medici specialisti voluntari. Am pregatit si 10 mii de masti pentru oameni, sa vina la biserica.

Lumina si Paste trebuie sa le dam tuturor, ca sa simta ca vine sarbatoarea Pastelui. In fiecare zi cand fac slujba sunt cateva mii de oameni in direct si nadajduim ca macar aceasta sa fie Invierea. Facem rugaciuni si pentru cei ce sunt in carantina si de aceea toti trebuie sa fim acea familie unita, dar lumina si Paste le vom da tuturor”, a spus Arhiepiscopul Teodosie la Romania TV.

Citeste si articolul :   Un medic propune o procedura care POATE INLOCUI testarea in masa pentru coronavirus

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat ca duminica, 5 aprilie, numarul persoanelor infectate cu coronavirus in Romania a ajuns la 3864, dintre care 374 de persoane vindecate si externate.

Publicitate

De la intrarea in vigoare a Ordonantei Militare nr. 2 si pana in prezent, au fost plasate in carantina institutionalizata 1.600 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 55 de persoane aflate in carantina au parasit locatia in care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusa masura carantinarii pentru o noua perioada de 14 zile.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.