Reactii neasteptate ale romanilor plasati in carantina: “Rupem tot, sa vina jandarmii, calc toate geamurile de aici.”

Perioada de carantina le-a adus dosare penale unor romani care s-au intors din tari cu focare de boala ori au intrat in contact cu bolnavi confirmati.

Multi nu au respectat izolarea menita sa ii protejeze pe ei si pe cei din jur si s-au adunat in grupuri. Altii au distrus spatiile in care au fost cazati. Toti vor raspunde in fata legii, fara exceptie. Pe perioada starii de urgenta, orice infractiune savarsita este pedepsita si mai aspru. Iar din aceasta noapte cresc amenzile si pot ajunge pana la 20.000 de lei, precizeaza stirileprotv.ro.

Intr-un hotel de 4 stele din capitala, pus la dispozitia autoritatilor, cativa romani aflati acolo in carantina au facut prapad. Au rupt usile, au facut dezastru in camere si au devastat birourile cladirii.

La celalalt capat al tarii, in Maramures, mai multi barbati aflati in carantina tot intr-un hotel, si-au parasit camerele, desi acest lucru este interzis, si-au organizat o petrecere. S-au adunat la barul de la parter, au ascultat muzica si au jucat carti si table.

VIDEO AICI

La Craiova, la un alt hotel, intalnirea dintre persoanele aflate in carantina si angajatii DSP s-a incheiat cu scandal. Nervosi pentru ca nu ar fi fost intrebati de sanatate nici macar o data in cele 14 zile, oamenii au rabufnit si i-au amenintat pe oficiali ca vor parasi carantina daca nu vor primi explicatii.

Articolul continuă după reclame

-Pana acum nu s au gandit sa ne intrebe cu cine am calatorit.

-Eu am venit singur si m ati pus cu cineva care a calatorit cu alte persoane dintre care una pozitiva
plecam de aici sau nu?

-Iesim, nu mai asteptam. Sa ne dai drumu.

-Rupem tot, sa vina jandarmii, calc toate geamurile de aici. Astia vor sa ne omoare aici. Nu mai stam deloc.

Atentie, orice infractiune savarsita in timpul starii de urgenta poate fi pedepsita in regim agrava. La pedeapsa prevazuta acum de lege s-ar putea adauga un spor de pana la 2 ani de inchisoare.

Citeste si articolul :   Monica Pop avertizeaza:"Atentie! Numar mare de imbolnaviri"

Distrugerea, de exemplu, s-ar putea pedepsi si cu 4 ani de inchisoare. Iar zadarnicirea combaterii bolilor cu 15 ani de inchisoare, daca a avut ca urmare decesul uneia sau mai multor persoane.

Si nu uitati ca incepand de la prima ora a zilei de vineri, amenzile se maresc considerabil: de la 2.000 pana la 20.000 de lei.

Printr-o experienta neobisnuita a trecut si fostul international Razvan Rat, care si-a pus la dispozitie hotelul.

Razvan Rat: Am avut un barbat care a spus ca nu poate manca decat file de somon si vita, ca are alergie la altceva. Si i-am spus ca sunt meniuri prestabilite, ca nu se poate. A incercat si el.

Reporter: Pai si a mai avut alergie?
Razvan Rat: Nu.

Pe de alta parte, unii polististi spun s-au confruntat cu o alta situatie neobisnuita: imposibilitatea de a-i plasa in carantina pe cei care incalca izolarea. S-ar fi intamplat pe timpul aplicarii ordonantei militare 2, cand oficialii suportau cheluielile cu carantina, nu cum se procedeaza in prezent, cand cel care incalca regula plateste.

Citeste si articolul :   Mirela Vaida, pusa la zid. CNA ii inchide emisiunea dupa scandalul in care a fost tarata asistenta Emily? Telespectatorii au pornit o intreaga revolta pe Internet

Cei care au distrus camerele ori nu au respectat izolarea, vor fi sanctionati. Pana acum, aproape 300 de romani au dosare penale pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.