Ce sa faci daca iti expira buletinul sau permisul de conducere pe perioada starii de urgenta

Toate documentele emise de Ministerul Afacerilor Interne vor avea valabilitatea prelungita pe toata perioada starii de urgenta, potrivit unui comunicat oferit de autoritati.

Ce sa faci daca iti expira buletinul sau permisul de conducere pe perioada starii de urgenta

Astfel, valabilitatea documentelor emise de Inspectoratul General al Politiei Romane, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea

Bazelor de Date, respectiv serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor aflate in coordonarea metodologica a MAI, Inspectoratul General pentru Imigrari se prelungeste pana la incetarea starii de urgenta si sunt recunoscute de autoritati pe teritoriul Romaniei. Cetatenii aflati in aceasta situatie vor avea la dispozitie 90 de zile de preschimbare a actelor respective, dupa incetarea starii de urgenta, conform unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Interne.

Se prelungeste valabilitatea cartilor de identitate, dar si cea a permiselor auto

Cartile de identitate, cartile de identitate provizorii, mentiuni de stabilire a resedintei emise si prelucrate de Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) si de catre serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor sunt valabile pe teritoriul Romaniei, inclusiv 90 de zile de la incetarea situatiei de urgenta, scrie huff.ro.

Citeste si articolul :   Ce inseamna „deplasare scurta, langa domiciliu” si cum ne putem plati facturile in aceasta perioada. Toate raspunsurile privind carantina. Raspunsuri OFICIALE la 25 de intrebari

Totodata, in cazuri exceptionale, ce au la baza motive medicale, pierderea, furtul, distrugerea actului de identitate, cetatenii pot solicita eliberarea unui nou act de identitate sau, dupa caz, inscrierea mentiunii privind stabilirea resedintei, exclusiv prin programarea telefonica, in prealabil, la numarul de telefon precizat pe site-ul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor competent, ori dupa caz mentionat pe site-ul DEPABD.

In ceea ce priveste activitatea Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, documentele pentru care se prelungeste valabilitatea pana la incetarea starii de urgenta sunt permisele de conducere romanesti, autorizatiile de circulatie provizorie, dovezile inlocuitoare ale certificatelor de inmatriculare si ale permiselor de conducere eliberate de catre serviciile publice comunitare regim premise de conducere si inmatriculare a vehiculelor la depunerea dosarelor de inmatriculare/ transcriere/ certificate de inmatriculare sau preschimbare permise de conducere romanesti/straine sau duplicate.

Dovezile in cauza sunt valabile pana la primirea de catre titulari/detinatori a certificatelor/permiselor de conducere livrate de catre DRPCIV, prin serviciile postale. Nu intra in aceasta categorie dovezile inlocuitoare cu drept de circulatie ale permiselor de conducere care se elibereaza de serviciile rutiere in cazul unor abateri la regimul circulatiei, se mai arata in comunicatul emis de MAI.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Coronavirus Romania, duminica, 5 aprilie. Bilantul oficial

Autor