Ce sa faci daca iti expira buletinul sau permisul de conducere pe perioada starii de urgenta

Toate documentele emise de Ministerul Afacerilor Interne vor avea valabilitatea prelungita pe toata perioada starii de urgenta, potrivit unui comunicat oferit de autoritati.

Ce sa faci daca iti expira buletinul sau permisul de conducere pe perioada starii de urgenta

Astfel, valabilitatea documentelor emise de Inspectoratul General al Politiei Romane, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea

Bazelor de Date, respectiv serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor aflate in coordonarea metodologica a MAI, Inspectoratul General pentru Imigrari se prelungeste pana la incetarea starii de urgenta si sunt recunoscute de autoritati pe teritoriul Romaniei. Cetatenii aflati in aceasta situatie vor avea la dispozitie 90 de zile de preschimbare a actelor respective, dupa incetarea starii de urgenta, conform unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Interne.

Publicitate

Se prelungeste valabilitatea cartilor de identitate, dar si cea a permiselor auto

Cartile de identitate, cartile de identitate provizorii, mentiuni de stabilire a resedintei emise si prelucrate de Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) si de catre serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor sunt valabile pe teritoriul Romaniei, inclusiv 90 de zile de la incetarea situatiei de urgenta, scrie huff.ro.

Totodata, in cazuri exceptionale, ce au la baza motive medicale, pierderea, furtul, distrugerea actului de identitate, cetatenii pot solicita eliberarea unui nou act de identitate sau, dupa caz, inscrierea mentiunii privind stabilirea resedintei, exclusiv prin programarea telefonica, in prealabil, la numarul de telefon precizat pe site-ul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor competent, ori dupa caz mentionat pe site-ul DEPABD.

Citeste si articolul :   Rasturnare radicala de situatie! Ce apare in declaratia pe propia raspundere pe care trebuie s-o completezi dupa 15 mai

In ceea ce priveste activitatea Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, documentele pentru care se prelungeste valabilitatea pana la incetarea starii de urgenta sunt permisele de conducere romanesti, autorizatiile de circulatie provizorie, dovezile inlocuitoare ale certificatelor de inmatriculare si ale permiselor de conducere eliberate de catre serviciile publice comunitare regim premise de conducere si inmatriculare a vehiculelor la depunerea dosarelor de inmatriculare/ transcriere/ certificate de inmatriculare sau preschimbare permise de conducere romanesti/straine sau duplicate.

Dovezile in cauza sunt valabile pana la primirea de catre titulari/detinatori a certificatelor/permiselor de conducere livrate de catre DRPCIV, prin serviciile postale. Nu intra in aceasta categorie dovezile inlocuitoare cu drept de circulatie ale permiselor de conducere care se elibereaza de serviciile rutiere in cazul unor abateri la regimul circulatiei, se mai arata in comunicatul emis de MAI.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.