Doctorul militar col. Daniel Derioiu este noul manager interimar al Spitalului din Suceava. Ministrul Sanatatii e la fata locului

Doctorul militar col. Daniel Ionut Derioiu a preluat, joi, functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU), a anuntat vicepresedintele Consiliului Judetean Suceava, Viorel Seredenciuc. Numirea are loc in contextul in care ministrul Sanatatii Nelu Tataru si secretarul de stat Ionel Oprea, medic militar, s-au deplasat joi la Suceava, pentru a gestiona situatia creata de demisia noii conduceri a Spitalului Judetean “Sf. Ioan cel Nou”.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Suceava, Viorel Seredenciuc, a semnat dispozitia prin care la conducerea unitatii medicale a fost numit director interimar colonelul Daniel Ionut Derioiu, medic la Spitalul Militar de Urgenta “Regia Maria” din Brasov, urmand ca acesta sa-si stabilesca noua echipa de conducere a spitalului.

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat ca secretarul de stat Ionel Oprea va ramane mai mult la Suceava, pana la solutionarea problemelor generate de demisia managerului spitalului Florin Filip si a directorului medical Doina Ganea Motan.

Cei doi si-au inaintat demisiile pe 1 aprilie, in conditiile in care 200 de cadre medicale care activeaza in spital sunt confirmate cu coronavirus. Un alt reprezentant din conducerea spitalului, directorul de ingrijiri medicale Mihaela Hreceniuc, nu a demisionat, dar s-a autoizolat izolare la domiciliu.

Publicitate

Personalul medical din Spitalul Judetean Suceava se confrunta cu o situatie grava, in contextul in care echipamentele de protectie sunt pe sfarsite. Totusi, in depozitele spitalului exista suficiente echipamente, insa nu s-a stabilit o procedura prin care acestea sa fie distribuite cadrelor medicale.

Anterior, Grupul de Comunicare Strategica a anuntat ca 200 de cadre medicale din Suceava au fost infectate cu coronavirus. Este vorba despre 45 de medici, 77 asistenti medicali, 24 infirmiere, 10 ingrijitoare si personal auxiliar 44.

In 25 martie, Nelu Tataru, care, in acel moment, era secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a propus suspendarea contractului managerului Spitalului Judetean Suceava, Vasile Rambu. Propunerea a fost aprobata de presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur.

In acel moment, 80 de cadre medicale erau infectate cu noul coronavirus, scrie romaniatv.net.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.