Noua conducere a Spitalului Judetean Suceava a demisionat

Noua conducere a Spitalului Judetean Suceava – mangerul Florin Filip si directorul medical Doina Ganea Motan – a demisionat miercuri seara, scrie Monitorul de Suceava. 200 de cadre medicale din Suceava au fost confirmate cu coronavirus, iar peste 30 de pacienti internati la acest spital au murit din cauza COVID.

Astfel, Spitalul Judtean Suceava ramane fara conducere, directorul de ingrijiri medicale, Mihaela Hreceniuc, aflandu-se in izolare la domiciliu.

Publicitate

In cursul serii de miercuri, medici din cadrul Spitalului Judetean l-au contactat pe prefectul judetului, Alexandru Moldovan, pentru a-i aduce la cunostinta ca unitatea medicala a ramas fara conducere si l-au rugat sa faca demersuri pentru ca spitalul sa iasa din aceasta situatie, scrie Monitorul de Suceava.

Medicii sunt ingrijorati ca li se termina echipamentele de protectie de pe sectii, in timp ce in depozitele spitalului ar fi astfel de materiale, dar nu exista o organizare pentru ca acestea sa fie distribuite cadrelor medicale.

Managerul Spitalului Judetean Suceava, Vasile Rimbu, a fost suspendat din functie in 26 martie, iar in locul acestuia a fost numit Florin Filip.

200 de cadre medicale din Suceava au fost confirmate cu coronavirus, potrivit datelor anuntate miercuri seara de Grupul de Comunicare Strategica.

Suceava este un focar de infectie cu noul coronavirus, un sfert dintre cazurile de imbolnavire din Romania provenind de acolo, iar municipiul resedinta si opt comune din zona au fost inchise complet, intrand in carantina de luni seara.

La Suceava au fost raportate oficial 31 de decese. 30 dintre persoanele decedate erau internate la Spitalul Judetean. Multe dintre decese sunt din perioada 22-29 martie si au fost anuntate abia in ultimele doua zile, autoritatile sustinand ca au fost raportate cu intarziere pentru ca rezultatele testelor ar fi sosit abia in 30 martie.

Parchetul Tribunalului Suceava a anuntat marti extinderea anchetei penale pentru abuz in serviciu si fals intelectual, dupa raportarea unui numar foarte mare de decese la Spitalul Judetean la cateva zile de la moartea pacientilor.

Citeste si articolul :   Imagini istorice. Cum arata lumea in timpul pandemiei de gripa spaniola din 1918. Asemanari cu pandemia de coronavirus de azi

Procurorii spun ca aceste decese au legatura cu “activitatea ilicita” a functionarilor din Spitalul Judetean si din Directia de Sanatate Publica Suceava, care au incalcat mai multe reglementari legale privind izolarea, testarea, carantina si internarea. Procurorii afirma ca pacienti infectati cu COVID nu au fost internati in Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Suceava.

Citeste mai multe pe hotnews.ro

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.