Apel al doctorului Virgil Musta pentru colegii care vor sa demisioneze:

Virgil Musta s-a facut cunoscut in Romania pentru ca a reusit sa vindece un numar record de pacienti care fusesera infectati cu coronavirus la Timisoara.

Apel pentru medicii „dezertori”
Doctorul de la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” le transmite doctorilor care vor sa demisioneze in aceasta perioada sa „nu ia decizii pripite”, conform pressalert.ro.

„APEL CATRE TOTI COLEGII MEI! Ma refer acum la toti cei care suntem implicati intr-un fel sau altul, fie direct, fie ca suport de orice fel in exercitarea actului medical. Stiu ca si noi suntem oameni, avem si noi familii, iar mijloacele si modul in care lucram in aceste zile sunt departe de ceea ce ne-am dori. Dar, ACUM este nevoie mai mult ca niciodata de noi!

Nu avem o profesie oarecare, stiam de la inceput ca implica multe responsabilitati si riscuri, dar ne-am ales-o «la bine si la greu»! Trebuie sa actionam inteligent si intr-adevar sa protejam colegii care intra in grupele de risc, dar ceilalti mai devreme sau mai tarziu probabil tot vor face boala, si multi dintre ei vor trece prin boala fara sa stie (la fel ca restul populatiei, de altfel).

Pana la urma, boala o putem lua si noi din oras, nu doar din spital. In plus, din tot ce stim pana acum, peste 80% din cazuri se vindeca rapid. In profesia noastra suntem obisnuiti cu diverse boli, multe care pot avea consecinte mult mai grave. Nu intrati in panica, nu luati decizii pripite acum cand oamenii au nevoie de noi toti!

Publicitate

In spitale, daca se respecta masurile de protectie riscurile sunt mai mici decat in exterior. Solicitati echipamente de protectie, solicitati-va drepturile, solicitati ajutor, dar ramaneti uniti, ramaneti «pe baricade», vom depasi impreuna aceasta perioada.

Sunt onorat ca fac parte din aceasta breasla, am vazut si vad zilnic colegi care in aceste momente, in conditii foarte grele de lucru, isi fac datoria si dau incredere si celor din jurul lor sa mearga mai departe, sa nu renunte.

Dumnezeu sa ne dea intelepciunea de a face ce trebuie si ce este mai bine pentru TOTI! Va multumesc anticipat pentru efortul imens al fiecaruia dintre voi! Numai impreuna vom reusi”, a scris doctorul Musta pe un grup al medicilor timisoreni de pe Facebook.

Citeste si articolul :   Lovitura pentru Sosoaca. Alexandra Pacuraru de la Realitatea TV sustine ca a vazut Certificatul de Vaccinare al senatoarei

In ultimele zile, cateva zeci de medici au decis sa demisioneze, speriati de coronavirus. Daca unii nu au acceptat sa lucreze fara masuri de protectie, altii au recunoscut pur si simplu ca se tem pentru viata lor si nu sunt dispusi sa se lupte cu inamicul invizibil COVID-19, scrie fanatik.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.