Ministrul Finantelor, anunt de ultima ora despre taierea salariilor si pensiilor

Florin Citu, ministrul de Finante, a afirmat, intr-o interventie la Digi24, ca Guvernul nu se gandeste sa reduca salariile bugetarilor si pensiile din cauza efectelor produse de epidemia de coronavirus, transmite fanatik.ro.

Restructurarile in aparatul public nu sunt o varianta de lucru

„Nu sunt luate in calcul taieri de salarii si pensii”, a declarat, joi, ministrul Finantelor.

Publicitate

Intrebat daca este luata in considerare o restructurare a personalului bugetar, in conditiile in care circa 800.000 de oameni din sectorul privat au fost trimisi in somaj tehnic, Citu a negat si aceasta posibilitate, chiar daca a admis ca sectorul public ramane unul ineficient.

Publicitate

„Nu, in acest moment nu ne uitam la o restructurare a aparatului public”, a mai precizat ministrul, completand ca totusi sectorul bugetar este ineficient.

Citu a precizat ca rectificarea bugetara pregatita de catre Guvern vizeaza in primul rand alocarea resurselor necesare pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.