Presedintele Iohannis face un nou apel: Urmeaza zile si mai grele

Presedintele Klaus Iohannis a subliniat marti ca masurile de carantinare au fost necesare in Suceava si le-a transmis sucevenilor si medicilor un mesaj de incurajare.

“Un gand bun si o incurajare pentru suceveni. A fost nevoie de o masura de carantinare pentru municipiul Suceava si comunele care inconjoara municipiul Suceava. Aceasta masura a fost luata la timp, a fost necesara, decizia autoritatilor este cea corecta, dar, dragi suceveni, nu sunteti singuri, suntem cu totii in gand alaturi de voi. Vom avea grija ca tot ce este necesar pentru municipiul Suceava si comunele din jur sa si ajunga acolo”, a spus seful statului intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

El le-a solicitat sucevenilor sa respecte masurile impuse de autoritati.

“Va rog din suflet, respectati ceea ce autoritatile impun. Respectati normele de deplasare, respectati normele de igiena, respectati normele de distantare sociala. Nu iesiti din casa decat atunci cand este absolut necesar. Cand va intalniti cu alte persoane, evitati orice contact fizic, nu va dati mana, nu va imbratisati. Aceste masuri sunt necesare pentru a va proteja si pentru a ingradi raspandirea virusului. Nu uitati: suntem alaturi de voi”, a spus seful statului.

Publicitate

Mesaj pentru medici: ”Stiu, stim ca va este greu”

De asemenea, Iohannis a transmis un mesaj medicilor romani, carora le-a spus ca sunt in “prima linie” a luptei impotriva COVID-19, potrivit stirileprotv.ro.

″Stiu, stim ca va este greu, dar voi sunteti in prima linie. Noi toti ne uitam la voi cu speranta, cu incredere. Sunteti linia de aparare a populatiei impotriva acestei epidemii”, a aratat presedintele.

El a asigurat personalul din spitale ca autoritatile fac eforturi pentru a le pune la dispozitie materialele necesare pentru a-si face meseria.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Inca 3 cazuri de coronavirus in Romania! Bilantul creste la 28 de infectati. In ce oras au fost descoperite

“Noi, autoritatile, politicienii, vom face tot ce este necesar pentru a va asigura materialele de care aveti nevoie”, a punctat Klaus Iohannis.

Presedintele Romaniei a avut, marti, o noua sedinta de evaluare si prezentare a masurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. La discutii au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretarul de stat in ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Declaratia presedintelui Klaus Iohannis:

”Incep cu un gand bun si o incurajare pentru suceveni. A fost nevoie de o masura de carantinare pentru municipiul Suceava si comunele care inconjoara municipiul Suceava. Aceasta masura a fost luata la timp, a fost necesara, decizia autoritatilor este cea corecta. Dar, dragi suceveni, nu sunteti singuri! Suntem cu totii, in gand, alaturi de voi. Vom avea grija ca tot ce este necesar pentru municipiul Suceava si comunele din jur sa si ajunga acolo.

Insa, va rog din suflet, respectati ceea ce autoritatile impun. Respectati normele de deplasare, respectati normele de igiena, respectati normele de distantare sociala. Nu iesiti din casa decat atunci cand este absolut necesar. Cand va intalniti cu alte persoane, evitati orice contact fizic, nu va dati mana, nu va imbratisati! Aceste masuri sunt necesare pentru a va proteja si pentru a ingradi raspandirea virusului. Nu uitati, suntem alaturi de voi!

Un gand bun si o incurajare vreau sa exprim acum pentru medicii si intregul personal medical. Stiu, stim ca va este greu, dar voi sunteti in prima linie! Noi toti, romanii, ne uitam la voi cu speranta, cu incredere, sunteti linia de aparare a populatiei impotriva acestei epidemii. Stiu ca nu este simplu si stim cu totii ca, din pacate, vor veni zile si mai grele, dar avem incredere in voi!

Citeste si articolul :   Carantina obligatorie de 14 zile pentru romanii care merg in Austria, chiar daca au test negativ

Iar noi, autoritatile, politicienii, vom face tot ce este necesar, vom face tot ce putem, pentru a va asigura materialele de care aveti nevoie, pentru a asigura materialele de protectie de care aveti nevoie. Chiar adineauri am incheiat o intalnire de lucru cu premierul Orban, ministrul Vela si secretarul de stat Arafat de la Interne, domnul ministru Tataru, ministrul Sanatatii, si a participat doamna ministru Alexandru de la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

Am discutat, evident, situatia din Suceava si toti suntem constienti de seriozitatea pasului care s-a facut, dar suntem constienti si de raspunderea noastra. Am discutat pe urma situatia din spitale si vreau sa va asigur pe voi medici, personal medical, ca noi ne facem treaba.

Au inceput, vedeti, sa soseasca de peste tot de unde s-au facut comenzi materiale de protectie – masti, halate de protectie, alte materiale. Lucrurile se misca, autoritatile s-au miscat si acestea vor ajunge in cel mai scurt timp in spitale.

De asemenea, am solicitat astazi sa se faca peste tot in spitale instructajul personalului si aceste lucruri se vor intampla. Am solicitat celor responsabili ca cu maxima celeritate sa lamureasca alocarile bugetare pentru spitale in asa fel incat sa puteti continua achizitiile care sunt absolut necesare in aceasta perioada.

Iata, deci, autoritatile isi fac treaba si va rog pe toti sa ne facem treaba fiecare asa cum se cuvine si fiecare roman sa respecte regulile de igiena, regulile de distantare sociala, asa cum au fost solicitate de autoritati.

Citeste si articolul :   Schimbul criptografic promite sa abordeze cea mai mare provocare din industrie

In finalul sedintei, si asta vreau sa subliniez, am discutat pe larg masurile de protectie sociala care se impun in aceasta perioada, platile pentru somaj tehnic care trebuie sa vina la timp, platile pentru somaj care trebuie efectuate la timp, alte masuri care se impun in camine pentru batrani in diferitele situatii, si, evident, am solicitat sa ne ocupam cu precadere de categoriile mai vulnerabile, unde vom aprofunda masurile in zilele urmatoare.

Dragi romani, repet, respectati masurile impuse de autoritati. Va asigur, impreuna vom trece peste aceasta perioada grea. Va multumesc!”

Presedintele Klaus Iohannis a avut si luni o sedinta cu premierul si mai multi ministri pe tema COVID-19.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.