Klaus Iohannis a promulgat: Familiile pot primi un ajutor financiar pentru plata serviciilor de bona.

Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bona. Actul normativ are ca obiect stabilirea cadrului legal de acordare, de catre autoritatile administratiei publice locale, a unui ajutor familiilor cu copii de varsta prescolara pentru plata serviciilor oferite de bona.

Pot beneficia de ajutor pentru plata bonelor cei ale caror venituri nete lunare pe membru de familie nu depasesc 3.500 de lei, scrie ziarulunirea.ro.

Acest sprijin financiar se acorda pentru fiecare copil de varsta prescolara parintelui, reprezentantului legal la care copilul locuieste in mod statornic sau persoanei desemnate de parinte pentru intretinerea copilului pe perioada absentei parintilor.

Pentru venituri nete lunare pe membru de familie de 2.080 de lei cuantumul ajutorului pentru plata bonelor este de 710 lei, intre 2.081 si 2.500 de lei – 550 lei, intre 2.501 si 3.000 de lei – 390 de lei, iar intre 3.001 si 3.500 de lei – 250 de lei.

La determinarea venitului net lunar se ia in considerare media veniturilor nete realizate de beneficiar in ultimele sase luni anterioare solicitarii dreptului la ajutorul financiar.

Citeste si articolul :   In ce conditii pot transmite asimptomaticii SARS-COV-2, cu masca sau fara masca

Ajutorul financiar se acorda lunar, pentru fiecare copil de varsta prescolara

Acordarea ajutorului financiar se efectueaza numai pentru copilul care nu este inscris la cresa/gradinita sau pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la cresa/gradinita ori nu a retras copilul de la cresa/gradinita.

Pentru a primi ajutorul financiar, trebuie indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: beneficiarul sa fie cetatean roman, cetatean al altui stat sau apatrid cu domiciliul in Romania; sa fie angajat cu contract individual de munca ori in baza unui raport de serviciu, desfasoara activitati independente, obtine venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura sau piscicultura ori exercita o functie de demnitate publica sau asimilata.

Autor