Cod galben in urmatoarele ore. ANM anunta ploi puternice, vijelii si grindina. Judetele afectate

ANM a emis sambata o alerta meteo de instabilitate atmosferica pana duminica la pranz si un avertisment cod galben de ploi puternice, vijelii si grindina pentru 33 de judete, pana luni seara. Bucurestiul va fi, de asemenea, sub cod galben de ploi.

Informarea meteo intra in vigoare sambata la ora 13.00 si expira duminica la ora 12.00.

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in regiunile estice, sud-vestice si in zona montana. Vor fi perioade in care se vor semnala averse, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15…25 l/mp, iar pe arii restranse 35…40 l/mp.

Publicitate

De asemenea, incepand de duminica de la ora 12.00 pana luni la ora 22.00 judetele Maramures, Suceava, Bistrita-Nasaud, Neamt, Harghita, Mures, Brasov, Covasna, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Botosani, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Ialomita, Constanta, Ilfov, Calarasi, Giurgiu, Teleorman si Olt vor fi sub alerta cod galben, ANM anuntand perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 25…30 l/mp si pe arii restranse, mai ales in Muntenia si in zona de munte, 40…60 l/mp.

Vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu viteze, in general, de 60…70 km/h, vijelii si, izolat, grindina.

Astfel de fenomene se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe arii mai restranse.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.