Incendiu puternic la sectia ATI a Spitalului de Boli Infectioase din Constanta. Sunt mai multe persoane decedate

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta, la sectia de terapie intensiva. A fost activat planul rosu de interventie. Se incearca evacuarea cat mai rapida a pacientilor, ei urmand sa fie transferati la alte unitati sanitare.

Sapte dinte pacientii decedati sunt din sectia ATI Covid a spitalului, sectie unde erau internati zece bolnavi in momentul izbucnirii incendiului. Un pacient este resuscitat, potrivit unor surse.

Toti ceilalti pacienti au fost evacuati si sunt transportati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, la Spitalul de Pneumoftiziologie si la Spitalul Militar.

Un oficial din Ministerul Sanatatii a confirmat ca sunt persoane decedate, el adaugand ca numarul va fi comunicat intr-o conferinta de presa.

Noua oameni ar fi murit in timpul incendiului, potrivit unor surse.

Premierul Florin Citu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat sa mearga la fata locului pentru a se asigura ca operatiunile de acolo se desfasoara fara probleme.

Citeste si articolul :   Incendiu in Bucuresti. Pompierii intervin la fata locului.

Echipaje de la ISU Calarasi si ISU Ialomita au fost trimise la Constanta pentru a ajuta la stingerea incendiului.

″In sprijinul fortelor de interventie de la fata locului vor fi trimise de la ISU Calarasi – 7 ambulante SMURD si o autospeciala pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomita se deplaseaza o ambulanta SMURD si o autospeciala pentru transport victime multiple”, a informat Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase din Constanta, Anamaria Iancu, toti pacientii au fost evacuati. Cei dependenti de oxigen au fost directionati spre alte spitale. O parte dintre cei stabili au ramas la spital, altii au fost redirectionati catre alte unitati medicale. Cadrele medicale se ocupa in acest moment de avaluarea pacientilor ramasi la spital.

Autor