ULTIMA ORA: Coronavirus Romania. Bilantul autoritatilor anuntat chiar acum

Departamentul pentru Situatii de Urgenta a facut public bilantul pana la data de 2 mai 2020.

Astfel, potrivit datelor, pe teritoriul tarii au fost confirmate 12.732 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.547 au fost declarate vindecate si externate.

Totodata, pana acum, 755 de persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Dolj, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timis, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Satu Mare, Sibiu, Ialomita, Bistrita-Nasaud, Covasna, Dambovita, Vrancea, Galati, Caras-Severin, Mures, Giurgiu, Bihor, Arges, Vaslui, Botosani, Alba, Salaj, Brasov, Mehedinti, Teleorman, Gorj, Prahova, Valcea si Calarasi, au decedat.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 165 de noi cazuri de imbolnavire.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

La ATI, in acest moment, sunt internati 265 de pacienti.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 13.302 de persoane. Alte 20.198 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Citeste si articolul :   Atac intr-o catedrala la Nisa, sunt trei decedati. Una dintre victime a fost decapitata

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 190.540 de teste.

Le reamintim cetatenilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numarul TELVERDE nu este un numar de urgenta, este o linie telefonica alocata strict pentru informarea cetatenilor. De asemenea, romanii aflati in strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la linia special dedicata lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum si alte date de interes, vor fi aduse la cunostinta publicului in cel mai scurt timp.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.