ULTIMA ORA: Coronavirus Romania. Bilantul autoritatilor anuntat chiar acum

Departamentul pentru Situatii de Urgenta a facut public bilantul pana la data de 2 mai 2020.

Astfel, potrivit datelor, pe teritoriul tarii au fost confirmate 12.732 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.547 au fost declarate vindecate si externate.

Totodata, pana acum, 755 de persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Dolj, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timis, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Satu Mare, Sibiu, Ialomita, Bistrita-Nasaud, Covasna, Dambovita, Vrancea, Galati, Caras-Severin, Mures, Giurgiu, Bihor, Arges, Vaslui, Botosani, Alba, Salaj, Brasov, Mehedinti, Teleorman, Gorj, Prahova, Valcea si Calarasi, au decedat.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 165 de noi cazuri de imbolnavire.

La ATI, in acest moment, sunt internati 265 de pacienti.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 13.302 de persoane. Alte 20.198 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Citeste si articolul :   Avocatul Poporului s-a sesizat dupa ce Sorina Pintea a fost dusa incatusata la spital. Declaratia DNA

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 190.540 de teste.

Le reamintim cetatenilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numarul TELVERDE nu este un numar de urgenta, este o linie telefonica alocata strict pentru informarea cetatenilor. De asemenea, romanii aflati in strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la linia special dedicata lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum si alte date de interes, vor fi aduse la cunostinta publicului in cel mai scurt timp.

Autor