Amenda uriasa pentru un batranel care a iesit sa-si adune oile

Situatie iesita din comun s-a petrecut intr-un sat din judetul Prahova. Un batran care a iesit sa-si stranga oile scapate din tarc, a primit o amenda uriasa.

Batranul reclamat de un vecin

Un vecin a sunat la Politie si a reclamat faptul ca batranul a iesit din ograda sa. Organele de politie s-au deplasat la casa batranului si i-au dat imediat amenda. Totul a fost relatat de nepoata acesuia.

Batranul care a iesit sa-si stranga cele opt oi a primit o amenda in valoare de 15.000 de lei. Prahoveanul nu avea la el declaratia pe propria raspundere.

Publicitate

In procesul verbal prin care politistul l-a amendat pe batrand cu 15.000 de lei (7500 platibili in 15 zile), politistul a scris:

”A fost depistat in comuna Gornet-Cricov, sat Dobrota, pe domeniul public, fiind in apropierea terenurilor extravilane din sat. Acesta nu avea asupra sa declaratia pe propria raspundere, pentru a parasi domiciliul, mentionand ca a parasit domiciliul pentru a iesi la pascut cu oile, fara a fi angajat, acesta nereprezentand un motiv intemeiat.”

amenda

Dintr-o pensie de doar 700 de lei, batranul va avea nevoie de aproape un an pentru a achita jumatate din valoarea ei, in termen de 15 zile, timp in care nu va putea sa se intretina. Nepoata omului a precizat ca va contesta in instanta, stiind ca sefii politistului nu pot sa o anuleze, putand cel mult sa declanseze o ancheta interna, pentru a afla daca politistul a procedat legal, scrie observatorulph.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.