ULTIMA ORA: Ce se intampla cu plata pensiilor de Paste. Anuntul facut de ministrul Muncii

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat, sambata, la Romania TV, ca pensionarii nu trebuie sa isi faca griji deoarece pensiile vor veni la timp. De asemenea, directorul Postei Romane a dat asigurari ca cei iesiti la pensie vor primi banii incepand din data de 1 aprilie pentru a avea bani de Paste.

Ministrul Muncii i-a indemnat pe pensionari sa ramana in casa pentru a preveni raspandirea infectiei cu COVID-19, boala infectioasa provocata de noul coronavirus.

“Vor veni pensiile la timp. Sunt in contact permanent cu directorul Postei Romane. Am observat ca un numar de pensionari m-au cautat chiar pe mine ca au luat decizia de a muta pensia pe card (…) Pensiile sunt in program normal de plata si pe card si in numerar”, a declarat ministrul Violeta Alexandru, la Romania TV.

De asemenea, Violeta Alexandru le-a dat o veste buna pensionarilor vizati de executari silite.

“Am suspendat procedurile de executare silita pentru pensionari care se aflau in aceasta situatie. Nu se vor mai face executari in aceasta perioada. Urmeaza sa ne reglam dupa perioada de criza”, a mentionat ministrul Muncii.

Directorul Postei, despre primirea pensiilor

Citeste si articolul :   Florin Citu, anunt de ultim moment despre etapa a III-a A de vaccinare. Cand va incepe

Intr-o interventie telefonica la Romania TV, Horia Grigorescu, directorul Postei Romane, a afirmat ca pensiile vor ajunge mai repede in aceasta perioada.

“Ajung toate pensiile incepand cu data de 1 aprilie. Facem absolut ce ne sta in putere sa ajunga cand mai repede pana in Paste. Incercam sa facem o surpriza pensionarilor”, a afirmat directorul Postei Romane.

Horia Grigorescu a explicat ca toti postasii poarta masti si manusi, iar banii pentru pensii vor fi pusi in plicuri “pentru a limita interactiunea dintre postasi si oameni”.

“Avem rugamintea fata de pensionari sa foloseasca pixuri proprii. Distanta este cea recomandata 1,5 – 2 metri”, a spus directorul Postei Romane.

Autor