VESTI BUNE: Nelu Tataru, despre starea de sanatate a sefei de sectie ATI, de la Spitalul Gerota

Ministrul Sanatatii Nelu Tataru a declarat la Romania TV faptul ca Romania se apropie de scenariul 4, care va intra in vigoare saptamana viitoare. De asemenea, acesta a declarat faptul ca starea de sanatatea a doctoritei de la Spitalul Gerota s-a ameliorat

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii sustine ca Romania are nevoie de tot ce inseamna corp medical. De asemenea, acesta a declarat faptul ca starea de sanatate a sefei sectiei ATI de la Spitalul Gerota s-a imbunatatit.

“Suntem la pacientul 1760, avem in acest moment mai putin de 300 de cazuri pana la scenariul 4, in care cazurile usoare si medii vor fi tratate la domiciliu, iar celelalte in spitale, la boli infectioase, iar cele critice la ATI. Suntem intr-un scenariu in care avem nevoie de tot ce inseamna corp medical. Trebuie sa isi recapete increderea, iar asta se poate doar prin siguranta muncii lor. Chiar vorbeam acum cateva minute cu un coleg si va pot spune ca starea sefei sectiei ATI de la Gerota este un pic ameliorata”, a declarat Nelu Tataru la Romania TV.

Citeste si articolul :   Un nou cutremur in Romania in aceasta dimineata. Unde a avut loc si ce magnitudine a avut.

Ministrul Sanatatii sustine faptul ca Romania merge spre 2500-3000 de teste pe zi, capacitate de testare si are un stoc de 200.000 de teste.

Publicitate

Publicitate

“Menirea noastra este de a vindeca oameni. Doctorii trebuie sa stie ca ministerul Sanatatii va face totul ca medicii sa poata lucra in conditii normale, ne vin si echipamentele. In noul protocol, toti cei care vin cu probleme respiratorii la spital, fara sa fi avut contacte cu persoane confirmate, vor fi testati pentru coronavirus. Mergem spre 2500-3000 de teste pe zi, capacitate de testare. Avem un stoc de 200.000 de teste, dar si un contract cu sud-coreenii pentru 2 milioane de teste. “, a mai spus acesta.

De asemenea, conform acestuia testele rapide sunt de anticorp si arata ca pacientul a trecut prin boala.

“Testele rapide sunt de anticorpi, ele ne arata ca am trecut prin boala. Ele trebuie dublate si de un test molecular, PCR, pentru a ne arata daca mai avem virusul in organism sau nu. Avem si teste rapide, dar sunt pentru cei care sunt in spitalizare, pentru a putea evidentia cand a aparut reactia organismului”, a declarat Nelu Tataru.

Citeste si articolul :   Avocatii Sorinei Pintea au depus o sesizare catre Centrul de Retinere si Arestare Preventiva. Reactia DNA la imaginile cu Sorina Pintea incatusata in timp ce era dusa la medic

“Sunt si persoane tinere care au decedat, e drept. Sunt diferite clustere in Europa, cum e in Spania si Italia, unde se manifesta mai mult la batrani, dar putem sa ne uitam si la Israel, unde se manifesta si la tineri. Nu stiu inca daca pacientii tineri decedati au avut si alte comorbiditati”, a conchis Nelu Tataru.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.