ULTIMA ORA: Irlanda confirma primul caz de coronavirus

Primul caz de coronavirus in Irlanda a fost confirmat. Un barbat din partea de est a insulei este infectat, a anuntat medicul sef Dr. Tony Holohan.

Este asociata cu deplasarea dintr-o zona afectata din nordul Italiei, mai degraba decat cu contactul cu un alt caz confirmat. Dr. Holohan a declarat ca Centrul de Supraveghere pentru Protectia Sanatatii a fost alertat despre caz sambata, iar pacientul primeste ingrijiri medicale adecvate, scrie metro.co.uk

Publicitate

El a adaugat: „Acest lucru nu este neasteptat. De multe saptamani ne pregatim pentru aceasta eventualitate. Protocoalele de sanatate publica sunt in vigoare din ianuarie si functioneaza eficient. „Serviciul de sanatate este bine folosit pentru a gestiona bolile infectioase si are masuri de raspuns puternice in vigoare.”

Primul caz de virus mortal din Irlanda de Nord a fost diagnosticat joi si confirmat prin teste de laborator sambata. Oficialii au spus ca toata lumea care a intrat in contact cu persoana respectiva a fost anuntata.

Agentia de Sanatate Publica (PHA) a declarat: „Familia a solicitat respectarea vietii private in acest moment, avand in vedere impactul personal al acestei probleme.” PHA a anuntat, de asemenea, ca 93 de teste coronavirus au fost efectuate in Irlanda de Nord si 92 au fost negative iar masurile luate sunt eficiente.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.