Masura dura luata de Kim Jong Un pentru a proteja Coreea de Nord de coronavirus: „Vor fi consecinte grave”

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a solicitat eforturi mai puternice pentru a se feri de coronavirus si a avertizat despre „consecintele grave” in cazul in care virusul  mortal se va raspandi in tara.

El a mai spus ca instructiunile trebuie sa fie respectate cu strictete, pentru a se evita contractarea visului pe care el il numeste „inselator”. Mai mult decat atat, a cerut ca toate locurile care ar reprezenta un potential pericol pentru Coreea de Nord, sa fie inchise., potrivit metro.co.uk

Publicitate

Kim Jong Un inspecteaza un exercitiu militar in care soldatii au masti pe fata.

exercitiu militar

Publicitate

Toate masurile vin in conditiile in care Coreea de Sud a inregistrat din nou un salt record zilnic in infectii, sambata fiind inregistrate 594 de cazuri noi, ajungand la 2.931.

Coreea de Sud se confrunta cu cel mai mare focar de virus din afara Chinei, deoarece un nou deces a inregistrat un efect de 17%.

Nordul nu a raportat inca prima infectie de la Covid-19, dar a impus o campanie dura descrisa ca o chestiune de „existenta nationala”. Acesta a inchis aproape tot traficul transfrontalier, a interzis turistii, a intensificat screeningul in punctele de intrare si a mobilizat zeci de mii de lucratori din domeniul sanatatii pentru a monitoriza rezidentii si a izola pe cei cu simptome.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.