Dezastru la granita Greciei, dupa ce Turcia a declarat ca nu mai respecta acordul de a-i opri pe refugiati sa ajunga in UE.

Politia greaca a a folosit gaz lacrimogen asupra a sute de refugiati care s-au adunat la granita sa cu Turcia. Grecia a promis sa „tina afara migrantii” dupa ce vecinul sau a declarat ca nu va mai respecta un acord pentru a-i opri sa ajunga in UE.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Stelios Petsas, a declarat ca Grecia „s-a confruntat cu o tentativa organizata, in masa si ilegala de a incalca frontierele si a rezistat acestei incercari”. El a adaugat: „Guvernul va face tot ce trebuie pentru a-si proteja frontierele.”, scrie metro.co.uk

frontiere 1

gaze lacrumogene

Publicitate

Politia de frontiera elena arunca cu gaze lacrimogene

confruntare la granira Greciei

Autoritatile elene spun ca au oprit aproximativ 4.000 de oameni care incercau sa treaca frontiera in ultimele 24 de ore.

Publicitate

frontiera 2

frontiera 3

Garda de coasta a spus ca aproximativ 180 de refugiati au ajuns pe insulele din Marea Egee prin traversarea marii.

Multi au plecat din Turcia si martorii oculari au spus ca multe dintre persoane erau femei care plangeau si se rugau in genunchi atunci cand atingeau uscatul.

Citeste si articolul :   Virgil Musta, avertizare de ultim moment: "Pastele ar putea fi compromis"

femeie migranta

O femeie migranta plange in timp ce incearca sa se incalzeasca la sosirea in satul Skala Sikaminias, pe insula greaca Lesbos

femeia care se pune in genunci atunci cand ajunge la tarm

migranti din GambiaDeschiderea frontierelor marcheaza o indepartare dramatica de politica actuala si reprezinta o aparenta incercare de a pune prersiune pe UE si NATO sa actioneze asupra escaladarii conflictului sirian.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.