Orban a facut anuntul pe care il asteptau romanii. Se intampla de la 1 septembrie

Ludovic Orban, premierul Romaniei, a facut anuntul. Acesta spune ca a solicitat o evaluare facuta de specialistii din grupul tehnic privind redeschiderea restaurantelor, de la data de 1 septembrie.

Astfel, Ludovic Orban a transmis luni seara ca restaurantele s-ar putea deschide de la 1 septembrie. Decizia finala urmeaza sa fie luata in cursul acestei saptamani.

„Dezbatem in cursul acestei saptamani. Am solicitat punctul de vedere al specialistilor din Grupul de Suport Tehnico-Stiintific si alti specialisti sa vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandari. Intentia mea este ca in cursul acestei saptamani sa luam o decizie. Cu atat mai mult cu cat se va termina sezonul estival si va fi din ce in ce mai greu ca hotelurile, de exemplu, sa poata sa serveasca masa pe terasa”, a declarat premierul Romaniei.

Seful Executivului a mai spus ca va avea o intalnire cu reprezentantii din industria HoReCa, in aceasta saptamana, pentru a discuta aspecte despre principale, iar dupa aceste convorbiri se va lua decizia finala.

„Am solicitat grupului tehnic sa evalueze redeschiderea activitatii in spatii inchise. In cursul acestei saptamani voi avea o intalnire cu cei din industria HoReCa”, a declarat Orban.

Citeste si articolul :   Orban a anuntat ce se intampla cu alocatiile

Premierul asteapta „un punct de vedere din partea specialistilor si in functie de asta va fi stabilit un calendar pentru redeschiderea restaurantelor”

„Astept punctul de vedere al specialistilor. Da, in cursul acestei saptamani va trebuie sa luam o decizie. Oricum va trebui sa luam o decizie, pentru ca se va termina sezonul estival, perioada in care oamenii pot sa stea pe terase si odata cu scaderea temperaturii, de exemplu la munte sunt hoteluri unde e foarte greu sa servesti micul dejun in aer liber, e o temperatura scazuta si vor trebui luate masurile pentru a permite, usor, usor, in conditii de siguranta, de asigurare a masurilor de protectie sanitara, vor trebui luate aceste decizii”, a mentionat Ludovic Orban.

Autor