ALERTA: Barbat cu noul COVID-19, in stare grava la ATI. 20 de cadre medicale au intrat in contact

Un barbat din Mehedinti, diagnosticat cu noul COVID-19, este in stare grava, La Spitalul Judetean Drobeta Turnu Severin, sectia ATI, si a intrat in contact, pana la testare, cu 20 de cadre medicale. Contactii sunt testati, sambata seara.

Potrivit reprezntantilor Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin, barbatul, in varsta de aproximativ 50 de ani, a sosit venit la spital in data de 26 martie, cu Ambulanta, in stare grava, si a fost internat in sectia de Terapie Intensiva.

„Este un pacient care s-a prezentat acum doua zile la UPU. Acest pacient nu s-a incadrat sub nicio forma la acel criteriu de diagnostic pe care l-a dat Ministerul Sanatatii. Dar, noi am luat asa, ca niste masuri suplimentare, ca orice pacient care prezinta simptomatologie respiratorie sa il izolam, mai ales daca necesita suport ventilator sau daca necesita terapie intensiva, sa fie izolat.

Nu s-a incadrat nici ca testare COVID-19 pe aceasta definitie de caz, insa medicii l-au testat de gripa. Este un protocol la nivelul Laboratorului Cantacuzino care, in momentul cand primeste proba si face testarea pentru gripa si este negativa la pacientii cu sindrom respirator acut, atunci ei fac si determinarea COVID. De aceea noua ne-a venit pozitiv acum”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Elena Bololoi, director medical SJU Drobeta Turnu Severin.

Aceasta a precizat ca aproximativ 20 de cadre medicale au intrat in contact cu bolnavul, dar au purtat echipamente de protectie.

Potrivit Elenei Bololoi, pacientul a fost izolat inca de la inceput si nu ar fi avut contacte cu alti pacienti.

Sambata seara, toate cadrele medicale care au intrat in contact cu barbatul diagnostic cu infectie cu noul coronavirus sunt testate pentru a se vedea daca au contactat boala.

„Procedurile in sine s-au respectat. A fost pus la izolare, personalul medical a intrat echipat ca si pentru COVID. (…) Vor fi testate toate persoanele care au intrat in contact direct, dar asteptam sa vina echipa de epidemiologi de la DSP Mehedinti sa faca testarea si sa decida conduita in continuare“, a mai declarat Elena Bololoi.

Potrivit reprezentantilor spitalului, barbatul va fi transferat la Sectia Terapie Intensiva a Spitalului de Boli Infectioase Craiova, acolo unde este centru pentru tratarea persoanelor diagnosticate cu COVID-19.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.