Conturile Primariei Bucuresti sunt blocate

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anuntat, vineri, ca in acest moment conturile Primariei sunt blocate, dupa ce Costica Costanda a pus poprire pe conturile institutiei, dupa un proces care a durat 20 de ani si, castigat de omul de afaceri.

Primarul general Gabriela Firea a transmis, vineri, ca dupa blocarea conturilor Primariei Capitalei, proiecte de importanta majora sunt in pericol.

„In acest moment, conturile Primariei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importanta majora pentru dezvoltarea Bucurestiului sunt puse in pericol. Ma refer aici la obiective de investitii precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea. Este o situatie dificila pentru Bucuresti, trebuie sa punem in aplicare o sentinta definitiva si irevocabila a instantei, pronuntata in anul 2019, dupa procese care au durat 20 de ani. Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie sa platim”, a spus Firea.

Potrivit edilului, municipiul Bucuresti trebuie sa-i returneze lui Costica Costanda suma de 115 milioane euro, ceea ce reprezinta 20% din bugetul anual al Capitalei.

„Desi am luat toate masurile prevazute de legislatia in vigoare si am facut deja plati esalonate de aproximativ 17 milioane euro, am ajuns in situatia in care Costica Constanda a pus poprire pe conturile Municipiului Bucuresti. Pentru a iesi din aceasta situatie de criza, voi supune din nou aprobarii CGMB, in urmatoarea sedinta, un proiect de hotarare care sa remedieze aceasta problema”, a mai spus Firea.

Primarul spune ca pentru a putea respecta sentinta definitiva si irevocabila in procesul cu Costica Constanda, a supus spre aprobare, in patru sedinte succesive ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti, un proiect de hotarare prin care sa se reduca suma totala datorata cu aproximativ 40%. Proiectul de Hotarare a fost respins de fiecare data, iar pentru a fi aprobat era nevoie de votul a 2/3 din numarul total al consilierilor generali.

„Din bugetul Municipiului Bucuresti sunt suportate cheltuieli de importanta strategica privind alimentarea cu energie termica, transportul in comun, iluminat public, functionarea celor 19 spitale aflate in coordonarea Municipalitatii, proiectele de investitii in infrastructura, etc”, mai spune Firea.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.