E oficial! Toti soferii trebuie sa stie asta! Ce se intampla cu documentele care expira in perioada starii de urgenta

Autoritatile vin cu un anunt extrem de important pentru toti soferii din Romania.. Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor anunta ca documentele care vor expira in perioada starii de urgenta vor fi considerate valabile pe intreg teritoriul Romaniei pana la incetarea acestei situatii.

Conform unui comunicat de presa transmis joi de institutie, este vorba despre permisele de conducere, autorizatiile de circulatie provizorie, precum si dovezile inlocuitoare ale certificatelor de inmatriculare si permiselor de conducere.

Cererile de preschimbare pot fi depuse intr-un termen de 90 de zile de la data incetarii starii de urgenta – conform dispozitiilor din Ordonanta Militara nr. 3.

Publicitate

Aceleasi reglementari se vor aplica si documentelor necesare operatiunilor de inmatriculare, examinare, preschimbare permis de conducere (certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicala autorizata – fisa medicala, dosar scolarizare) care vor expira pe perioada starii de urgenta.

Publicitate

Prin decretul presedintelui Romaniei nr. 195 din data de 16 martie privind instituirea starii de urgenta, se mentine valabilitatea documentelor eliberate de autoritatile publice care expira pe perioada starii de urgenta, precizeaza stirileprotv,ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.