Distanta maxima care poate fi parcursa pana la cumparaturi. Lamuriri date de politie despre ordonanta militara

In aceste zile, trebuie sa respectam masurile de izolare impuse prin Ordonanta Militara. Dar, pentru ca oamenii nu stiu exact cat de mult se pot indeparta de casa pentru cumparaturi, incercam sa venim in sprijinul cetatenilor cu cateva lamuriri.

„Prevederile Ordonantei militare nr. 3 din 24.03.2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19 nu mentioneaza o distanta cuantificabila, insa recomandarea pentru cetateni este sa se deplaseze la cele mai apropiate magazine unde sunt comercializate produsele care le sunt necesare.

In referire stricta la exemplul dumneavoastra, un cetatean care locuieste in cartierul Berceni nu poate merge la cumparaturi pentru produse de stricta necesitate in cartierul Militari, intrucat in zona de domiciliu exista mai multe hipermarketuri similare cu cele din cartierul Militari”, a raspuns Politia Romana cand a fost intrebata de distanta maxima de domiciliu la care poate fi amplasata o unitate comerciala, fiind folosita ca exemplu distanta dintre cartierul Berceni si un hipermarket din Militari, potrivit libertatea.ro.

Citeste si articolul :   E oficial. Toti romanii trebuie sa aiba acest document, de la 1 iulie

Ordonanta militara nr. 3: “Cetatenii se pot deplasa pentru cumparaturi de prima necesitate la unitati comerciale din zona de domiciliu.”

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.