Ei sunt eroii de la Iasi! 16 cadre medicale si-au lasat familiile si au plecat sa salveze Suceava! Nici lacrimile copiilor nu i-au putut opri! Isi vor duce misiunea la bun sfarsit

Cadre medicale iesene au plecat sa salveze Suceava, acolo unde zeci de cadre medicale sunt in izolare. Nimeni nu s-a asteptat la o mobilizare atat de rapida. Desi le-a fost greu sa se desparta de familiile lor, au ales sa plece in salvarea pacientilor. Nimic nu i-a putut opri!

Peste 16 cadre medicale iesene au ales sa-si lase familiile acasa si sa lupte pentru sanatatea sucevenilor. Si-au impachetat doar cateva lucruri, si-au imbratisat copiii, sotii, sotiile si mamele si au plecat la drum. Datorita lor, s-a redeschis Spitalul Judetean Suceava. Toate cadrele medicale de la unitatea medicala nu mai sunt in acest moment in masura sa lucreze si asta pentru ca multi sunt internati, altii sunt in autoizolare. Spitalul a fost inchis cateva zile bune pentru dezinsectie, iar joi seara (n.r.- 26 martie), a fost anuntata redeschiderea Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului mai sus mentionat.

Impreuna pentru sanatatea publica!

Citeste si articolul :   S-a certat cu medicii la tv, a spus ca rujeola nu exista si s-a declarat public impotriva vaccinarii. Olivia Steer, o noua declaratie incredibila in plina pandemie

Iasul a fost ales ca centru de rezidentiat, de coordonare, care sustine si alte judete in caz de nevoie. Drept urmare, 16 cadre medicale iesene au plecat sa sara in ajutorul vecinilor nostri. Desi au fost sceptici cand au fost selectati pentru plecare, acestia au acceptat provocarea. Nu este usor sa redeschizi un spital care a fost zile bune in carantina dupa infectarea mai multor cadre medicale si pacienti cu COVID-19.

Publicitate

„Au plecat spre Suceava opt medici, opt asistenti si infirmieri din UPU SMURD Iasi. Acestia au suportul celor din Suceava, dar nu si a celor din spital, pentru ca toti sunt in autoizolare sau internati in spital cu COVID-19. Suportul este asigurat de asistenti si infiermieri de la Spitalul din Falticeni si asistenti din cabinetele de medicina scolara care sunt in subordinea Directiei de Sanatate Publica Suceava. Este vorba despre cadre medicale care nu au intrat in contact cu niciunul dintre pacienti si care nu reprezinta un pericol”, spune prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU SMURD Iasi.

Sucevenii vor avea din nou Unitate de Primiri Urgente

Veste mare pentru toti sucevenii care timp de cateva zile au simtit ca nu ar putea sa aiba suport din partea medicilor si asta pentru ca Spitalul Judetean de Urgente fusese inchis din cauza ca intrase in carantina. Mai multe cadre medicale au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19 si altele sunt in autoizolare la domiciliu.

„Aseara (n.r.- joi seara), la ora 20:00, am anuntat in dispeceratul 112, dispeceratul ISU, SAJ Suceava ca Unitatea Primiri Urgente de la Spitalul Judetean Suceava este redeschisa. Ea functioneaza separat, doar ca Unitate Primiri Urgente care triaza, diagnosticheaza, trateaza si ia decizia internarii pentru pacientii care ajung acolo, fara context epidemiologic si infectios pentru infectia cu COVID-19. Exista un triaj care se face in cortul din fata UPU si toti pacientii cu suspiciune merg catre triajul spitalului pentru zona de Boli Infectioase si Pneumologie”, a specificat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU SMURD Iasi.

Citeste si articolul :   DSU ii ia apararea lui Raed Arafat: "Basescu incepe seria atacurilor, dezinformand populatia prin prezentarea unui Fake News"

Citeste mai multe pe bzi.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.