ULTIMA ORA: 45 de tone de echipament medical au ajuns pe aeroportul Otopeni de la Seul. VIDEO

45 de tone de echipament medical au ajuns joi dimineata pe Aeroportul Otopeni. Transportul a fost asigurat cu o aeronava C-17 Globemaster III, in cadrul cotei de ore de zbor alocate Romaniei, ca stat membru al Unitatii Multinationale de Transport Strategic.

„Aproximativ 45 de tone de echipament medical au ajuns in Romania, de la Seul, Coreea de Sud, cu o aeronava NATO, dupa ce MApN a solicitat Capabilitatii de Transport Aerian Strategic a NATO, care opereaza de pe Baza Aeriana Papa din Ungaria, desfasurarea unei misiuni aeriene de urgenta”, a precizat MApN, potrivit digi24.ro.

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protectie, au fost achizitionate de statul roman prin Oficiul National de Achizitii Centralizate, in cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 in tara noastra, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Ministerul Apararii Nationale.

Zborul a fost efectuat cu o aeronava C-17 Globe Master III, in cadrul cotei de ore de zbor alocate Romaniei, ca stat membru al Capabilitatii de Transport Aerian Strategic.

Unul dintre comandantii echipajelor care opereaza aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Craciun, pilot din Fortele Aeriene Romane, detasat in cadrul Capabilitatii de Transport Aerian Strategic.

Romania a semnat in anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Intelegere pentru constituirea Capabilitatii de Transport Aerian Strategic, alaturi alte noua tari NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA si Ungaria doua membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda si Suedia.

LIVE: 45 de tone de echipament medical au ajuns acum din Seul pe aeroportul OtopeniTransportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic. Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic.#COVID19 #RomâniaFiiPuternică

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Miercuri, 25 martie 2020

Autor