ULTIMA ORA: 45 de tone de echipament medical au ajuns pe aeroportul Otopeni de la Seul. VIDEO

45 de tone de echipament medical au ajuns joi dimineata pe Aeroportul Otopeni. Transportul a fost asigurat cu o aeronava C-17 Globemaster III, in cadrul cotei de ore de zbor alocate Romaniei, ca stat membru al Unitatii Multinationale de Transport Strategic.

„Aproximativ 45 de tone de echipament medical au ajuns in Romania, de la Seul, Coreea de Sud, cu o aeronava NATO, dupa ce MApN a solicitat Capabilitatii de Transport Aerian Strategic a NATO, care opereaza de pe Baza Aeriana Papa din Ungaria, desfasurarea unei misiuni aeriene de urgenta”, a precizat MApN, potrivit digi24.ro.

Publicitate

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protectie, au fost achizitionate de statul roman prin Oficiul National de Achizitii Centralizate, in cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 in tara noastra, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Ministerul Apararii Nationale.

Zborul a fost efectuat cu o aeronava C-17 Globe Master III, in cadrul cotei de ore de zbor alocate Romaniei, ca stat membru al Capabilitatii de Transport Aerian Strategic.

Unul dintre comandantii echipajelor care opereaza aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Craciun, pilot din Fortele Aeriene Romane, detasat in cadrul Capabilitatii de Transport Aerian Strategic.

Romania a semnat in anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Intelegere pentru constituirea Capabilitatii de Transport Aerian Strategic, alaturi alte noua tari NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA si Ungaria doua membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda si Suedia.

https://www.facebook.com/mapn.ro/videos/232028034867306/

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.