Japonia, zguduita de un cutremur puternic.

In ziua de 20 Martie 2021  s-a produs in OFF THE EAST COAST OF HONSHU, JAPAN un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,2, la adancimea de 60km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 133km SE de Sendai, 142km NE de Iwaki, 156km E de Fukushima, 168km E de Koriyama, 173km E de Yamagata, 189km NE de Hitachi, 212km NE de Hitachi-Naka, 214km NE de Katsuta, 221km NE de Mito, 236km SE de Morioka.

Autoritatile au lansat sambata un avertisment de tsunami pentru Japonia, dupa ce un cutremur cu magnitudinea 7,2 a lovit in largul coastei  Miyagi.

Primele valuri de tsunami de pana la 1 metru au lovit tarmul la scurt timp dupa cutremur, a raportat canalul de televiziune local NHK, citat de Dw.com.

Oficialii au spus ca nu au existat rapoarte imediate despre raniri sau daune majore. Cel putin 200 de gospodarii au ramas fara electricitate.

Masuri de precautie luate

Agentia meteorologica japoneza (JMA) a declarat ca cutremurul s-a produs la 18:09 ora locala (09:09 GMT / UTC) la o adancime de 60 de kilometri (37 mile) in apa Pacificului chiar in largul coastei regiunii Miyagi.

Citeste si articolul :   Rafila: Atunci putem opri transmiterea si sa ne intoarcem la viata de dinainte.

Un videoclip impartasit de NHK se vede cum a fost resimtit cutremurul in orasul Sendai din Miyagi.

Cutremurul s-a simtit si in capitala Tokyo.

Tohoku Electric Power Co ar fi inchis centrala nucleara de la Onagawa , in timp ce Tokyo Electric Power a verificat starea centralei electrice Fukushima Dai-Ichi, care a fost distrusa de cutremurul din 2011.

Nu au existat rapoarte de nereguli, a declarat autoritatea de reglementare nucleara a tarii pentru Reuters intr-un e-mail.

Mai multe servicii din regiune au fost, de asemenea, suspendate ca masura de precautie.

Consulatul SUA din Sapporo le-a spus oamenilor  sa „caute un teren mai inalt”.

“Inelul de foc” al Pacificului

Cutremurul de sambata a avut loc la scurt timp dupa ce tara a marcat zece ani de la cutremurul devastator cu magnitudinea 9,0 din 11 martie 2011, care a afectat si regiunea Miyagi.

Evenimentul de acum un deceniu a dus la un dezastru triplu catastrofal, intrucat s-a declansat un tsunami dezastruos si centrala nucleara din Fukushima a intrat in criza.

Multi oameni au fost raniti luna trecuta cand a avut loc un alt cutremur puternic .

Japonia se afla pe „Inelul de Foc” al Pacificului, o zona de-a lungul marginii Oceanului Pacific, care se caracterizeaza printr-o puternica activitate seismica.