Gingiile tale se retrag – acest remediu natural ar putea fi solutia

Retragerea gingiilor nu trebuie sa fie o problema permanent. Aceasta boala poate fi foarte enervanta si, de asemenea, va poate afecta  increderea in sine. Cele mai multe probleme ale gingiilor sunt de fapt cauzate de modul in care va spalati dintii. Poate ca te speli prea tare sau se datoreaza faptului ca periuta de dinti este prea tare – sau o combinatie a ambelor. Gingiile tale se retrag? Atunci aceste sfaturi te pot ajuta cu siguranta!

Gingiile se pot retrage daca nu va spalati dintii in mod corespunzator. Pe masura ce gingiile se retrag, baza dintelui (sub coroana, dar deasupra radacinii) este expus. Cand intra in contact cu caldura, frig, dulceata sau acizi, se simte o senzatie destul de incomoda (sau dureroasa). Retragerea gingiei poate fi recunoscuta de baza dintilor expusi si gingiile rosii.

Remedii naturale

Exista mai multe remedii naturale care pot ajuta la combaterea retragerii gingiilor. In acest moment, totusi, trebuie mentionat faptul ca aceste remedii nu mai pot ajuta daca gingiile sunt deja extrem de ridicate astfel incat este necesara o operatie. Cu toate acestea, aceasta faza nu poate fi atinsa direct peste noapte, asa ca, daca interventia este temporizata, este posibil sa puteti face ceva in acest sens ca de exemplu:

Ceai verde

Mai multe studii au aratat ca ceaiul verde poate ajuta la probleme cu dintii si gingiile. Ceaiul verde previne sangerarea si poate reduce si cariile dentare.

Aloe vera

Aceasta planta poate fi benefica pentru multe probleme dar poate fi aplicat si in aceste cazuri  de retragere ale gingiilor si are, de asemenea, proprietati protectoare. Ai reusit sa scapi de problemele tale cu gingiile? Atunci, se recomanda sa utilizati in continuare un tip de pasta de dinti care contine aloe vera, printre altele.

Eucalipt

Eucaliptul contine proprietati antiinflamatorii care sunt foarte utile in combaterea bolilor gingivale. Vrei sa incerci eucaliptul? Atunci clatiti gura in fiecare zi cu urmatorul amestec: 2 lingurite de ulei de eucalipt si 250 de mililitri de apa calda.

Sfat: este extrem de important periajul dintiilor, daca considerati ca inca nu stiti cum sa va spalati correct dantura nu trebuie sa existe nicio jena si ar trebui sa apelati la medical dumneavoastra. Un periaj corect aplicat o sa va scuteasca de multe probleme pe viitor: de la dureri ale dintiilor, retragerea acestora, sensibilitate ridicata pana la combaterea cariilor nedorite. La toate aceste probleme solutia poate sta doar intr-un periaj corespunzator.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.