Japonia, lovita de un cutremur puternic. Seismul a avut magnitudinea 7

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 a avut loc sambata in estul Japoniei, in regiunea Fukushima. Anuntul a fost facut de Agentia nipona de meteorologie. Regiunea a fost lovita de seism la aproape zece ani de la dezastrul nuclear provocat de seismul din 2011.

Epicentrul cutremurului a fost in largul coastei Fukushima, la aproximativ 220 de kilometri nord de Tokyo. Cutremurul puternic a fost resimtit pe scara larga in toata Japonia, inclusiv in capitala Tokyo. Peste 800.000 de gospodarii au fost afectate de intreruperi de curent, potrivit Tokyo Electric Power Co.

Guvernul a infiintat un grup operativ de urgenta pentru evaluarea situatiei. Potrivit presei locale, nu au fost raportate anomalii imediate la centrala nucleara din Fukushima.

Cutremurul a avut loc cu mai putin de o luna inainte de aniversarea a 10 ani de la seismul si tsunami-ul devastator din 2011. In urma tragediei de atunci si-au pierdut viata aproximativ 19.000 de oameni.

Publicitate

In 2011, un cutremur cu magnitudinea 9 a provocat un tsunami de pana la 40 de metri, a ucis aproape 16 mii de oameni si a distrus centrala nucleara de la Fukushima. Din cauza pierderilor de peste 300 de miliarde de dolari, este considerat cel mai costisitor dezastru natural din istorie.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.