Croatia lovita de un cutremur puternic. Mai multe tari au fost afectate de seism

Croatia a fost puternic zguduita de un cutremur cu magnitudinea de 6,4.  Tari afectate: Bosnia si Hertegovina, Republica Ceha, Croatia, Germania, Ungaria, Italia, Muntenegru, Romania, Slovacia, Slovenia, Serbia si Austria. Seismul a avut loc la 3 km fata de Petrinja, Croatia.

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE – DEZVOLTARE PENTRU FIZICA PAMANTULUI

“In ziua de 29 Decembrie 2020 la ora 13:19:54 (ora locala a Romaniei) s-a produs in CROATIA REGION un cutremur puternic cu magnitudinea ml 6.4, la adancimea de 10km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 44km S de Zagreb, 115km NV de Banja Luka, 138km SE de Ljubljana, 178km E de Trieste, 185km SV de Pecs, 189km S de Graz, 199km NV de Zenica, 214km N de Split, 253km NV de Sarajevo, 298km V de Novi Sad.”, scrie in comunicatul transmis de INCDFP.

Epicentrul cutremurului a fost localizat langa Petrinja, dar miscarea pamantului a fost resimtita puternic in toata Croatia. Mai multe zone din Croatia au ramas fara alimentare cu energie electrica, iar liniile telefonice au fost afectate.

Citeste si articolul :   Veste proasta din Italia. Autoritatile prelungesc restrictiile

 

“Pur si simplu, casele se leganau”, a povestit un localnic.

“Am reusit sa scoatem un copil afara, era in masina. Totul s-a prabusit, proprietarul este inauntru, dar nu raspunde”, a declarat un tanar.

Seismul a fost resimtit si in Italia, de-a lungul coastei Adriaticii, de la Trieste la Abruzzo, unde pompierii au primit sute de apeluri, scrie cotidianul La Repubblica.