Cum se pot degrada in trei zile plamanii unui tanar de 28 de ani infectat cu coronavirus. Managerul Institutului de pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucuresti: E un inamic inca necunoscut

Un medic pneumolog din Spania a postat pe Twitter doua radiografii care arata cum s-au degradat, in numai trei zile, plamanii unui tanar de 28 de ani care a facut o forma grava de Covid-19.

„Pentru cei care cred ca sunt nemuritori si continua sa iasa in parc fara sa acorde atentie ordinului de a ramane acasa, acestea sunt radiografiile unui baiat de 28 de ani intubat la Terapie Intensiva in spitalul meu, pentru #coronavirus. Indiciu: plamanii sunt negri, albul este pneumonie”, a scris medicul pe Twitter. Prima fotografie este in a 12-a zi de boala a tanarului, a doua ii infatiseaza plamanii in a 15-a zi de boala.

Situatia este dramatica in Spania in privinta cazurilor de Covid-19. Risca sa se degradeze si mai mult si sa se apropie de recordurile nedorite ale Italiei. Spania, cu o populatie de circa 46 de miloane de locuitori (mai mica decat a Italiei, care are 60 de milioane de locuitori), a depasit deja China la numarul de decese cauzate de coronavirus, in numai trei saptamani.

Citeste si articolul :   Zinc: proprietati benefice ale acestui mineral

Poate exista o degradare severa si accelerata a plamanilor si la tineri

Publicitate

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucuresti, a confirmat la Digi24 ca poate exista o degradare severa si accelerata a plamanilor in cazul formelor grave de infectare cu SARS-CoV-2. „E vorba de sindrom de depresie respiratorie acuta, este forma severa de pneumonie, care necesita intubatie, ventilatie mecanica. Din pacate, raspunsul este da, atat de repede si de dramatic li se intampla nu numai batranilor, ci si tinerilor, tuturor”, a spus Beatrice Mahler.

„Atunci cand ajungem la o forma severa de boala, atunci cand vorbim de o agresiune asupra plamanului si de un sindrom de detresa respiratorie acuta, manifestarea este identica. Varsta poate sa fie un avantaj in sensul ca poate sa ajute sa depasim acel moment, daca suntem intr-o sectie de terapie intensiva, suntem ventilati mecanic, pentru ca toate celelalte organe se presupune ca sunt sanatoase si pot sa sustina momentul critic prin care trece organismul. De aceea, rata de mortalitate este mai mare la cei varstnici, pentru ca boala apare pe un organism bolnav, cu o inima care are probleme, un ficat bolnav, si atunci depasirea momentului este critica”, a explicat managerul Institutului Marius Nasta.

Citeste si articolul :   Alimente bogate in antioxidanti

Mahler: Vom avea particularitati in functie si de specificul populatiei infectate cu coronavirus
„E o evolutie severa si din pacate, ne aflam in fata unui inamic pe care nu-l cunoastem in totalitate. De doua luni de cand am inceput sa cercetam si sa apara articole despre ceea ce inseamna infectia cu coronavirus, lucrurile s-au schimbat, sunt convinsa ca inca nu cunoastem tot, sunt convinsa ca vom avea particularitati in functie si de specificul populatiei in care ajunge infectia cu coronavirus.

Si nu trebuie sa uitam ca Romania mai are un specific: pacientul cu tuberculoza. Sunt 12.000 de pacienti noi cu tuberculoza in Romania, pacienti la categorie de risc, care trebuie protejati in mod deosebit in aceasta perioada, care au nevoie de medicatie si care medicatie trebuie sa ajunga acasa. Este obligatoriu sa nu uitam ca ei exista si ca trebuie sa avem grija de ei”, a subliniat dr. Beatrice Mahler intr-o interventie la Digi24.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.