ANM: Cod portocaliu de viscol si vant puternic. Care sunt zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri, noi avertizari Cod portocaliu de viscol in patru judete si un Cod galben de intensificari ale vantului in alte 28 de judete si in Bucuresti.

Potrivit prognozei, in intervalul 26 martie, ora 10:00 – 27 martie, ora 10:00, pe parcursul avertizarii Cod portocaliu, in zona montana a judetelor Caras-Severin, Mehedinti, Hunedoara si Gorj vor fi rafale ale vantului de 80 – 110 km/h, iar zapada va fi puternic spulberata.

harta cu zonele afectate

Articolul continuă după reclame

Totodata, in perioada 26 martie, ora 10:00 – 27 martie, ora 10:00, va fi in vigoare o avertizare Cod galben de intensificari ale vantului, valabila in zonele montane din tara, unde temporar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de 70 – 90 km/h, spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii, mai ales la altitudini mari.

Publicitate

De asemenea, joi, intre orele 10:00 – 18:00, in cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei si pe Litoral, rafalele vantului vor atinge temporar 55 – 70 km/h.

Citeste si articolul :   Cel mai amplu test clinic pentru un potential vaccin anticoronavirus a inceput in SUA

ANM precizeaza ca unele intensificari ale vantului, la munte si in sud-est, vor mai fi si pe parcursul zilei de vineri, 27 martie, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.