Marturia sotului unei paciente care s-a stins de coronavirus. Barbatul sustine ca femeia s-a infectat in spital

Barbatul spune ca sotia sa a fost testata negativ in momentul internarii si ca s-ar fi infectat in timp ce se afla in spital si acuza neglijenta personalului medical.

Sotul femeii: Duminica si luni s-a simtit mai rau, in sensul ca respira mai greu si o durea un pic in spate de la inima. Luni, vorbind cu medicul nostru cardiolog de la Radauti (…) dupa un consult ne-a spus ca Marioara are apa la plamani si la inima si trebuie sa mearga urgent, sa mearga la un spital.
(…)

A urmat protocolul care este acum la spitale, in sensul ca declari unde ai fost, ce temperaturi, ce boli, ce te doare. Cand au auzit cei de acolo de la spital, de la primiri, imediat au luat-o, cu bagaje cu tot si au dus-o la Infectioase. Au bagat-o intr-un salon acolo izolata si acolo, nefiind… acel salon… intotdeauna luau pe cineva, il izola, baga acolo, il baga acolo. Nu dezinfecta, nu nimic. Il baga pe unul, ca are, ca nu are, il baga acolo. Si sotia de acolo a luat bacteria ucigasa pioceanic si a luat si coronavirus pentru ca i-a luat proba, bineinteles si a izolat-o. Si au trimis probele la Iasi si sotia a fost negativ, testul.

Citeste si articolul :   Doliu in Romania. S-a stins Dumitru Comanescu, romanul care fusese declarat cel mai batran din lume. Care a fost secretul longevitatii sale

Si dupa aceea a urmat o perioada groaznica pentru sotie pana a ajuns in stop cardiac sambata pe 21.

Publicitate

Publicitate

In perioada asta nu a fost tratata nici corect si nici la obiect si nici prompt. In sensul ca s-a amanat punctia ca sa vada ce are la plaman, nu stiu din ce motive… a zis ca se absoarbe asa. Nu s-a absorbit. Dupa patru-cinci zile a venit un medic, i-a facut punctie.

A doua zi i-au produs o hemoragie la coaste extraordinar de puternica ca i-a curs sangele in dupa amiaza aia si toata noaptea. Toate hainele, toate schimburile pe care le-a avut le-a umplut de sange.

A fost o zi cand a trebuit sa tipe Marioara din rezerva de terapie intensiva de la cardiologie sa vina o asistenta ca se termina serul.

Vine un doctor, un alt om de stiinta, doctor, si ii face o tomografie cu substanta de contrast, computer tomograf cu substanta de contrast ca nu isi dadeau ei seama despre ce e vorba si ca ar fi mai bine sa vada ei nu stiu. Sotia avea creatinina destul de mare, ei nu s-au uitat la treaba asta sau s-au uitat si au zis hai ca merge, ca nu stiu ce… li s-a comunicat imediat de la Bucuresti sa ii faca dializa. Nu i-au facut. Au spus ca rinichii isi revin, nu e o problema.

Citeste si articolul :   Britanicii vor sa introduca vitamina D in alimentele de baza pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV

Dupa 30 de ore, au lasat ca sangele sa se strice de tot si sa fie toxic, si de abia joi dupa amiaza au hotarat sa ii faca, deci pe 19 ar veni, sa ii faca dializa.

Citeste mai multe pe digi24.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.