Klaus Iohannis, declaratie de presa

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca a luat act de demisia lui Victor Costache de la MS si a semnat decretul de numire a noului ministru Nelu Tataru, care va depune juramantul tot joi.

”Am luat act de demisia domnului Costache si am semnat decretul de numire a noului ministru. Domnul Tataru cunoaste foarte bine care este situatia si trebuie sa ia urgent masurile pentru limitarea raspandirii noului coronavirus. Domnul Tataru va depune astazi juramantul”, a anuntat Iohannis.

De asemenea, presedintele Romaniei a subliniat ca este importanta cooperarea tuturor pentru a putea permite revenirea cetatenilor europeni in tarile lor de origine, in contextul epidemiei de coronavirus.

Acesta este unul dintre subiectele pe care le va aborda in cadrul unei videoconferinte cu membrii Consiliului European pe tema masurilor privind gestionarea epidemiei COVID-19, a precizat seful statului.

Publicitate

El a spus ca persoanele cele mai vulnerabile, in acest context, sunt lucratorii detasati si cei sezonieri.

Totodata, seful statului a aratat ca autoritatile romane fac eforturi pentru ”intoarcerea in siguranta acasa” a acestora.

Citeste si articolul :   Iohannis, decizie de ultima ora. Avem sau nu stare de alerta de maine

“Nu este o sarcina usoara”, a marturisit Iohannis.

Sinteza declaratiilor sefului statului:

– Am luat act de demisia domnului Costache si am semnat numirea noului ministru.

– La nivelul Uniunii au fost demarate proceduri de achizitii in comun de echipamente medicale.

– La nivel european s-a decis in timpul presedintiei noastre la Consiliul Uniunii European realizarea unui depozit strategic.

Publicitate

– Romania este primul stat membru al UE care a primit acceptul de achizitie pentru constituirea acestei rezerve a UE pe teritoriul tarii noastre. Intr-o prima etapa, va viza echipamente medicale de protectie, masi si costume de protectie. Atunci cand aceste materiale vor fi disponibile vom putea si noi in Romania sa solicitam o parte din aceasta rezerva strategica.

– Voi solicita o finantare mai consistenta pe acest program.

– Le voi transmite ca avem nevoie de lanturi de aprovizionare. Trebuie eliminate barierele din lanturile de aprovizionare. Libera circulatie a bunurilor este esentiala.

– Efectele negative ale acestei pandemii se fac resimtite la nivelul tuturor statelor membre si din pacate se inrautateste constant. Avem mare nevie de o actiune coordonata la nivelul Uniunii. Trebuie sa gandim o strategie de recuperare post criza. Comisia trebuie sa inteleaga ca trebuie un plan de actiune.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: 2.226 de cazuri noi si 39 de decese in ultimele 24 de ore

– Ne confruntam cu o realitate care devine in fiecare zi mai dramatica.

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a demisionat joi din functie.

Anuntul oficial a fost facut de premierul Ludovic Orban.

Totodata, el a anuntat ca secretarul de stat Nelu Tataru este propunerea lui pentru a prelua conducerea Ministerului Sanatatii, precizeaza stirileprotv.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.