Presedintele Klaus Iohannis, noi declaratii, dupa ce a discutat cu Premierul si Ministrii Afacerilor Interne si Sanatatii despre noile masuri

Presedintele Klaus Iohannis a avut astazi, de la ora 12,00, la Palatul Cotroceni, o sedinta de evaluare si prezentare a masurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

La discutii au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, si ministrul Sanatatii, Victor Costache, informeaza Administratia Prezidentiala., potrivit stirileprotv.ro.

Sinteza declaratiilor presedintelui Klaus Iohannis:

– Este nevoie de masuri suplimentare.
– Se vor introduce noi restrictii de circulatie – cea a fost pana acum o recomandare devine o obligatie, dupa principiul stam acasa – evident oamenii pot sa se duca la derviciu, sa iasa sa isi faca cumparaturile de pe o zi pe alta.

Publicitate

– Insa aceste restrictii devin obligatii.
– In aceasta perioada sa pregatim pentru persoaele care sunt in carantina masuri de supraveghere electronica, aceste masuri sa fie respectate integral.

– Am convenit sa folosim si armata pentru a gestiona mai bine situatiile din teren – armata va pune la dispozitie personal
– Pentru a proteja persoanele de peste 65 de ani, pentru ele se vor introduce restrictii speciale, sa stea practic tot timpul acasa.

Citeste si articolul :   Incendiu puternic in Romania. Sediul Consiliului Judetean din Resita, in flacari! Video

– Restrictiile vor intra in vigoare incepand de maine.

De asemenea, de la ora 14,00, seful statului va participa la o videoconferinta cu managerii de spitale, cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sanatatii, Victor Costache, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, si cu ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.