ANM: Cod portocaliu de viscol si ninsori. Judetele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, noi avertizari Cod galben de vant puternic, ce vizeaza in prima faza peste trei sferturi din tara, respectiv noi atentionari Cod portocaliu de ninsori moderate cantitativ si viscol, valabile in judete din sud-vestul Romaniei, alertele fiind in vigoare, etapizat, pana joi seara, scrie digi24.ro.

Potrivit meteorologilor, marti, in intervalul orar 11:00 – 20:00, pe durata Codului galben, in cea mai mare parte a zonei montane, in Dobrogea, Muntenia, Banat, Crisana, local in Oltenia, sud-vestul Moldovei, precum si in jumatatea sudica a Transilvaniei vor fi intensificari ale vantului cu viteze in general de 55 – 75 km/h. In peste trei sferturi din tara, vremea se va mentine deosebit de rece pentru ultima decada a lunii martie.

Publicitate

De asemenea, pe durata zilei de 24 martie, intre orele 11:00 – 20:00, in judetele Mehedinti, Dolj si in zona montana a judetelor Caras-Severin, Hunedoara si Gorj va fi in vigoare o atentionare Cod portocaliu de ninsori moderate cantitativ (10 – 15 l/mp) si depunere de strat de zapada consistent. Vantul va prezenta intensificari cu viteze de 55 – 75 km/h, iar in zona montana a judetelor Caras-Severin, Hunedoara si Gorj rafalele vor depasi 80 – 90 km/h, iar pe creste 100 – 120 km/h, viscolind puternic ninsoarea.

Citeste si articolul :   Veste extrem de proasta. Anuntul autoritatilor romane

harta 2

Publicitate

Prognoza de specialitate releva, totodata, ca, in intervalul 24 martie, ora 20:00 – 26 martie, ora 10:00, va fi Cod portocaliu de intensificari sustinute ale vantului in zona montana a judetelor Caras-Severin, Mehedinti, Hunedoara si Gorj, unde vantul va sufla cu viteze, in general, de 80 – 110 km/h, spulberand puternic zapada.

In plus, o avertizare Cod galben va intra in vigoare pe durata intervalului 24 martie, ora 20:00 – 26 martie, ora 10:00, ce va afecta zonele montane din 19 judete, din nord-estul Munteniei, precum si judetele Constanta si Tulcea. In regiunile vizate, temporar vantul va avea intensificari, cu viteze in general de 55 – 80 km/h in timp ce la munte zapada va fi spulberata si vizibilitatea redusa.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.