Femeie care a nascut la un spital privat din Capitala, diagnosticata cu coronavirus. La internare, femeia NU a declarat ca a intrat in contact cu o persoana venita din Spania

O femeie care a nascut la Maternitatea MedLife Grivita din Capitala a fost diagnosticata cu noul coronavirus. In timpul nasterii, femeia a inceput sa prezinte simptome si, in final, a fost testata pozitiv. La internare, femeia a declarat, in scris, pe proprie raspundere, ca nu a calatorit intr-o zona cu risc si nu a interactionat cu nici o alta persoana suspecta COVID 19, dar ulterior a recunoscut ca a venit in contact cu o persoana revenita din Spania, scrie digi24.ro.

Comunicatul MedLife Grivita

„In data de 13 martie 2020, pacienta s-a internat in Maternitatea MedLife Grivita pentru nastere, prezentand contractii, fara vizite in alte unitati MedLife. La momentul internarii pacienta nu prezenta nici o simptomatologie specifica patologiei respiratorii acute si a declarat, in scris, pe proprie raspundere, ca nu a calatorit intr-o zona cu risc si nu a interactionat cu nici o alta persoana suspecta COVID 19 sau care provine din zonele galbene sau rosii, dupa cum sunt definite de catre Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Citeste si articolul :   Ungaria isi inchide granitele de la 1 Septembrie. Masura ii afecteaza si pe romani

In timpul operatiei de cezariana, pacienta a suferit un puseu febril, care a fost stabilizat in scurt timp. In acest context, pacienta a revenit asupra declaratiei, mentionand ca a intrat in contact cu o persoana recent intoarsa din Spania. Ca urmare, echipa medicala a contactat Directia de Sanatate Publica in vederea evaluarii cazului. La momentul respectiv, reprezentantii DSP au transmis institutiei noastre ca pacienta nu indeplineste criteriile pentru testare. La o saptamana de la nastere, timp in care evolutia a fost favorabila, pacienta a declansat un nou episod de febra, dezvoltand pneumonie. Astfel in data de 20 martie, medicii au insistat pentru efectuarea unor investigatii suplimentare, fiind reluate discutiile cu DSP in vederea testarii pentru COVID-19.

Publicitate

De la momentul recoltarii pentru test, in conformitate cu protocoalele in vigoare si cu procedurile transmise de catre Ministerul Sanatatii, au fost puse in aplicare imediat masurile care se impun, pacienta fiind izolata. Mai mult, aceasta a fost carantinata fata de restul pacientilor si a personalului medical si auxiliar din maternitate, la ea avand acces doar medicul curant si asistenta, echipati corespunzator.

Citeste si articolul :   Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment despre redeschiderea scolilor.

In seara zilei ieri, 23 martie, rezultatul testului pentru pacienta a fost confirmat pozitiv. Pacienta, alaturi de nou-nascut, au fost transferati catre Institutul de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals”. Acestia se aflau intr-o stare buna, mama fiind cu simptomatologie respiratorie in remisie.

Mentionam ca pe toata perioada internarii am comunicat starea pacientei catre Directia de Sanatate Publica pentru a decide oportunitatea testarii pentru COVID 19 si a pune in aplicare masurile care se impun in functie de tabloul clinic.

Am demarat o ancheta epidemiologica, urmand ca in cel mai scurt timp sa comunicam Directiei de Sanatate Publica o evaluare a persoanelor expuse, astfel incat sa se poata incepe cat mai curand testarea acestora. In acest moment, nici unul dintre contactii directi ai pacientei pe perioada spitalizarii, nu este simptomatic. ”

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.